Η είδηση για τη συμμετοχή του Γιάννη Δραγασάκη στις διαπραγματεύσεις που θα γίνουν στις Βρυξέλλες ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους επικεφαλής των θεσμών προκάλεσε μεγάλη εντύπωση αφού αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι στην ευρωπαϊκή πρωτεύουσα θα μεταβούν οι Νίκος Παππάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Χουλιαράκης. 

Η απόφαση αυτή έφερε ξανά στην επιφάνεια το ενδοκυβερνητικό μέτωπο που υπήρχε από την πρώτη μέρα αυτής της κυβέρνησης ανάμεσα στον Γιάνη Βαρουφάκη και τον Γιάννη Δραγασάκη. 

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης από τις 27 Απριλίου και τον ανασχηματισμό της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας με την αξιοποίηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, επανήλθε δυναμικά στις διαπραγματεύσεις με συνεργάτες του να μεταβαίνουν στις Βρυξέλλες για τις διαπραγματεύσεις.

Με δεδομένο ότι ο χρόνος που απομένει στην κυβέρνηση μειώνεται δραματικά ο Γιάννης Δραγασάκης θα πρέπει να βγάλει τους τελευταίους άσσους από το μανίκι του και να δώσει τη σκυτάλη στον Γιάνη Βαρουφάκη την επόμενη Πέμπτη στο Eurogroup.

Το θέμα που προκύπτει στο σημείο αυτό είναι ότι άλλος άνθρωπος θα δίνει τον τόνο στις διαπραγματεύσεις για την ελληνική πλευρά και άλλος θα είναι εκείνος που θα κληθεί να μετουσιώσει σε πράξη όσα συμφωνηθούν ανάμεσα σε Ελλάδα και εταίρους και στην περίπτωση του Γιάνη Βαρουφάκη πρόκειται για ένα πρόσωπο που έχει βεβαρυμένο παρελθόν.