Διπλωματικές πηγές: Ο Γεραπετρίτης έθεσε το ζήτημα της επίθεσης σε πλοία στη Μαύρη Θάλασσα στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων
Τι ζήτησε από την ΕΕ
Το ζήτημα της επίθεσης στο ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο έξω από το Νοβοροσίσκ έθεσε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης έθεσε στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων που έλαβε χώρα την Δευτέρα (16/03) στις Βρυξέλλες, το ζήτημα της επίθεσης στο ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο έξω από το Νοβοροσίσκ το πρωί του Σαββάτου, όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές. Όπως υπενθύμισε άλλωστε, επίθεση είχαν δεχτεί ξανά στη Μαύρη Θάλασσα ελληνόκτητα δεξαμενόπλοια τον Ιανουάριο, ενώ επίθεση είχε δεχτεί τάνκερ στα νοτιοδυτικά της Κρήτης τον Δεκέμβριο του 2025.
Ο Γεραπετρίτης ζήτησε από την ΕΕ να λάβει συντονισμένη δράση για την ελευθερία της ναυσιπλοΐας
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, αποδοκίμασε τις συγκεκριμένες ενέργειες και ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να λάβει συντονισμένη δράση για την ελευθερία της ναυσιπλοΐας που γίνεται με καθόλα νόμιμο τρόπο. Για το ζήτημα ενημέρωσε άλλωστε και τον Ουκρανό ομόλογό του.
En