Συνέντευξη στην εκπομπή “Πρωινή Ενημέρωση” του Alpha με τον Σπύρο Χαριτάτο παραχώρησε ο Γιάνης Βαρουφάκης και μίλησε για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης, σημειώνοντας πως η βασική “κόκκινη γραμμή” της κυβέρνησης είναι το τέλος της κρίσης.

“Εμείς ζητάμε η συμφωνία να θέσει την Ελλάδα εκτός κρίσης. Αυτή είναι η κόκκινη γραμμή μας”, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, σημειώνοντας πως η συμφωνία είναι θέμα πολιτικής βούλησης:

“Χρειάζεται πολιτική συμφωνία για μια βιώσιμη λύση και αν υπάρχει θέληση μπορεί να επιτευχθεί σε ένα βράδυ”, πρόσθεσε.

Για το θέμα της κας. Παναρίτη είπε πως “εγώ ζήτησα από την Έλενα Παναρίτη να πάει στο ΔΝΤ. Ήταν η πλέον κατάλληλη για τη θέση. Υπήρξε αποτυχία συντονισμού στο θέμα αυτό”.

“Νιώθω συγκίνηση που είμαι μέλος αυτής της Κυβέρνησης”, τόνισε ακόμα και υπογράμμισε πως δεν υπάρχει λόγος για δημοψήφισμα ή εκλογές.

Οι πιο σημαντικές ατάκες του υπουργού στη συνέντευξη:

“Δεν νομίζω πως η Ευρώπη θα επιτρέψει την αποδόμησή μας, ωστόσο, η Ευρώπη άφησε την διαπραγμάτευση να εξελιχθεί σε απειλές. Η αποδόμηση της Ευρώπης δεν θα βοηθήσει”

“Αποτελεί πλήγμα στο Ευρωπαϊκό ιδεώδες μόνο που μιλάμε για Grexit”

“Αυτή τη στιγμή προέχει η ενότητα του Ελληνικού λαού. Δεν θα δώσουμε τα πάντα στους δανειστές για να συνεχιστεί η σκοτοδίνη των προηγούμενων ετών”.

“Το ΔΝΤ έχει παραβιάσει το καταστατικό του αφού δανείζει χώρα με χρέος μη βιώσιμο. Υπάρχει σύγκρουση μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωπαίων εταίρων.Ας αποφασίσουν τι θέλουν”.