Το παρασκήνιο της συνάντησης ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ την περασμένη Πέμπη δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung κάνοντας λόγο για σαφή προειδοποίηση του προέδρου της Κομισιόν προς τον Αλέξη Τσίπρα για grexit.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, ο πρόεδρος της Κομισιόν είπε στον έλληνα πρωθυπουργό ότι εάν οι Θεσμοί δεν στείλουν γρήγορα ένα θετικό μήνυμα, τότε το Eurogroup θα ξεκινήσει προετοιμασίες για ένα Grexit μέσω του Eurogroup. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, σε ό,τι αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα, οι δανειστές επιμένουν στο 1% για το 2015 και η ελληνική πλευρά φαίνεται να το έχει αποδεχθεί.

Το γερμανικό δημοσίευμα πάντως έρχεται σε μία στιγμή που η διαπραγμάτευση έχει μπει στην τελική ευθεία και παρά τις απαιτήσεις των δανειστών και οι δύο πλευρές έχουν ξεκαθαρίσει ότι θέλουν να υπάρξει συμφωνία. 

Υπενθυμίζεται δε ότι ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μετά το τέλος της συνάντησης είχε δηλώσει "Είχαμε μια σημαντική, ενδιαφέρουσα και φιλική συνάντηση με τον Ελληνα πρωθυπουργό".