Την ανάγκη της προστασίας των πολιτών, από την ακρίβεια, αλλά και την ειρήνη στη Μέση Ανατολή τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης με βίντεό του στο TikTok μετά την παρουσία του στις Βρυξέλλες με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές (PES). Ο Νίκος Ανδρουλάκης υπογράμμισε πως η Ευρώπη πρέπει άμεσα να λάβει πρωτοβουλίες με επίκεντρο την κρίση στη Μέση Ανατολή και τις συνέπειες που προκαλεί στην οικονομία. Ειδικότερα, ο κ. Ανδρουλάκης στέλνει μήνυμα για την ανάγκη ενίσχυσης των ευρωπαϊκών πρωτοβουλιών ειρήνευσης στη Μέση Ανατολή, αλλά και για τη θωράκιση της ελληνικής κοινωνίας απέναντι στις οικονομικές συνέπειες του πολέμου. 

Διαβάστε: Σύνοδος Κορυφής: Οι ηγέτες της ΕΕ ψάχνουν στήριγμα απέναντι στην κρίση της Μέσης Ανατολής - Στο επίκεντρο η ρήτρα αλληλεγγύης που πρότεινε ο Μητσοτάκης

Ανδρουλάκης: Έμφαση στην ευρωπαϊκή διπλωματία

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υπογραμμίζει την ανάγκη για συντονισμένες ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες που θα συμβάλλουν στην αποκλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή, τονίζοντας ότι απαιτείται ενεργός ρόλος της Ευρώπης σε παγκόσμιο επίπεδο. Στο ίδιο βίντεο, ασκεί κριτική στην κυβερνητική διαχείριση της ακρίβειας, επισημαίνοντας ότι τα επιδόματα δεν αποτελούν βιώσιμη λύση για την ανακούφιση των πολιτών, ιδιαίτερα σε συνθήκες αυξημένου κόστους ζωής.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης προτείνει συγκεκριμένα μέτρα, όπως η μείωση του ΕΦΚ και του ΦΠΑ στα καύσιμα όσο διαρκεί η κρίση, σε συνδυασμό με αυστηρούς ελέγχους στην αγορά, ώστε το όφελος να φτάσει πραγματικά στους καταναλωτές.

@nikos.androulakis

Την Ευρώπη που αξίζουμε, θα την κερδίσουμε μαζί!

♬ πρωτότυπος ήχος - Nikos Androulakis