Κοινό μέτωπο φαίνεται να έκαναν οι ευρωπαίοι αξιοματούχοι εις βάρος της Ελλάδας. Το τριπλό αυτό χτύπημα ήρθε από τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, τον πρόεδρο της Κομισίον, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον Ιταλό Πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι.

Ο αντικαγκελέριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε πως «η υπομονή με την Ελλάδα εξαντλείται» στην εφημερίδα Bild. "Θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα και επίσης να τους κρατήσουμε μέσα στο ευρώ. Όμως εξαντλείται όχι μόνον ο χρόνος, αλλά και η υπομονή σε όλη την Ευρώπη. Παντού στην Ευρώπη, αυξάνεται το αίσθημα ότι φθάνει πια", πρόσθεσε ο Γκάμπριελ, ο οποίος είναι αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD).

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κομισίον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ,  προειδοποίησε τον Τσίπρα για Grexit όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, ο πρόεδρος της Κομισιόν είπε στον έλληνα πρωθυπουργό ότι εάν οι Θεσμοί δεν στείλουν γρήγορα ένα θετικό μήνυμα, τότε το Eurogroup θα ξεκινήσει προετοιμασίες για ένα Grexit μέσω του Eurogroup. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, σε ό,τι αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα, οι δανειστές επιμένουν στο 1% για το 2015 και η ελληνική πλευρά φαίνεται να το έχει αποδεχθεί.

Τέλος, ο τρίτος της παρέας, Ιταλός Πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι τόνισε ότι ''Γελάνε με τον Τσίπρα όσοι τον άκουγαν προεκλογικά''.