Του Γιώργου Σιαδήμα

Με γραπτή του δήλωση το πρωί της Δευτέρας ο Αντώνης Σαμαράς σε δραματικούς τόνους  κάλεσε τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα να αναλάβει τις ευθύνες του σημειώνοντας ότι η ρήξη δεν είναι λύση.

Ειδικότερα ο κ. Σαμαράς αναφέρει: «Η διακοπή των διαπραγματεύσεων είναι μια πολύ κακή εξέλιξη. Η ρήξη δεν είναι λύση για κανέναν», ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς,

«Ο Πρωθυπουργός οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του.Άλλος χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει».

Φόβοι για χρεοκοπία 

"Όποιος έχει μέσα του τη θεωρία της δραχμής δεν θα περάσει, γιατί η συντριπτική πλειοψηφία του λαού δεν θέλει έξοδο από το ευρώ ", είπε μεταξύ άλλων ο Αντώνης Σαμαράς, στην ομιλία του στην περιφερειακή Συνδιάσκεψη της ΝΔ στην Καστοριά.

Η ΝΔ ουσιαστικά για πρώτη φορά κάνει λόγο για χρεοκοπία και επιστροφή στη δραχμή μετά και το ναυάγιο με τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες.

Μάλιστα ο Αντώνης Σαμαράς χθες το βράδυ έφυγε στη μέση της κομματικής εκδήλωσης στην Καστορία για να επιστρέψει στην Αθήνα, ακυρώνοντας και την σημερινή του περιοδεία στη Φλώρινα στο πλαίσιο της παρουσίας του στη Δυτική Μακεδονία.

Αποχωρώντας πάντως υποστήριξε πως έστω και την ύστατη στιγμή μπορεί να βρεθεί λύση. Συγκεκριμένα ανέφερε " με τις εξελίξεις ελπίζω να υπάρχουν θετικά νέα και τα πράγματα να πάνε καλά, πιστεύω ότι και την τελευταία στιγμή λύσεις μπορεί και πρέπει να υπάρχουν " και συμπλήρωσε πως " από την άλλη πλευρά, για λόγους καθήκοντος -που ο καθένας από εσάς αντιλαμβάνεται- θεωρώ ότι είναι χρήσιμο, αυτές τις στιγμές να βρίσκομαι στην Αθήνα. Γι’ αυτό το λόγο θα μου επιτρέψετε, πιστεύω ότι είναι σωστό αυτό που κάνω, χωρίς να θέλω να δημιουργήσω κάποιο πρόβλημα, θα πρέπει να πάω.." .

Όλο το βράδυ ήταν σε επικοινωνία με τους στενούς του συνεργάτες ενώ και σήμερα το πρωί έχει συγκαλέσει σύσκεψη στο γραφείο του στη Συγγρού για να εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ πάντως δεν θέλει εκλογές και το ξεκαθάρισε για ακόμη μια φορά απο την Καστορία. " Κάποιοι λένε ότι από την αρχή ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να οδηγήσει σε έξοδο από το ευρώ " και τόνισε ότι " οι εκλογές δεν δίνουν διέξοδο, γιατί δεν τις αντέχει η χώρα, αλλά η ΝΔ δεν τις φοβάται. Τι θα συζητήσουν από τους πολίτες, να αυτοκτονήσουν μαζί τους " ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς.