Δεν εγκρίθηκε η συνταγματική μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης, που πρότεινε η κυβέρνηση Μελόνι για την Ιταλία καθώς οι Ιταλοί την καταψήφισαν στο δημοψήφισμα. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος σχολίασε ο Νίκος Ανδρουλάκης με ανάρτησή του.

 «Η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης είναι από τις θεμελιώδεις αρχές της δημοκρατίας. Ο Ιταλικός λαός, παρά την πίεση από τη συντηρητική κυβέρνηση Μελόνι - Σαλβίνι, απέρριψε σήμερα τη συνταγματική μεταρρύθμιση, που μόνο στόχο είχε την επέκταση του ελέγχου της εκτελεστικής εξουσίας στη δικαιοσύνη.

Συγχαρητήρια στην Elly Schlein  και το Partito Democratico, που με τον αγώνα τους προστάτευσαν το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία!», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην ανάρτησή του.