Γιώργος Φλωρίδης: Η Κωνσταντοπούλου δεν θέλει να γίνει δίκη διότι κερδοσκοπεί πολιτικά (Βίντεο)
Τι απάντησε σε όλα τα ερωτήματα
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης μίλησε στο Action24 για τη δίκη στη Λάρισα, απάντησε στα παράπονα για την αίθουσα και χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς για το παράνομο φορτίο "θεωρίες συνωμοσίας"
Στο Action 24 μίλησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, αφού οι κατηγορίες για την αίθουσα που έγινε η δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, οι συνθήκες για τις οποίες εξαπέλυσαν μύδρους και συγγενείς και δικηγόροι, το αίτημα της Ζωής Κωνσταντοπούλου περί παραίτησής του, αλλά και οι ισχυρισμοί περί συνωμοσίας για το παράνομο φορτίο της εμπορευματικής αμαξοστοιχίας σχεδόν καθιστούσαν απαιτητή την απάντησή του. Ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε ήδη τονίσει ότι η αίθουσα στη Λάρισα είναι η μεγαλύτερη στην Ελλάδα και είχε μετασκευαστεί καταλλήλως, αποδίδοντας την ένταση στη «μη σωστή χρήση» του χώρου από τους συμμετέχοντες.
Διαβάστε: Η απάντηση του Φλωρίδη στους συγγενείς: Η αίθουσα της δίκης για τα Τέμπη είναι μια οργανωμένη κατάσταση που δεν υπάρχει αλλού στην Ελλάδα
Σχολιάζοντας την τρέχουσα πολιτική συγκυρία και τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, ο Γιώργος Φλωρίδης χαρακτήρισε την εικόνα της αντιπολίτευσης ως «αποκαρδιωτική». Τόνισε ότι είναι εμφανής η έλλειψη ηγεσίας στα κόμματα του αντιπολιτευτικού τόξου, γεγονός που αποτυπώνεται καθαρά στις μετρήσεις της κοινής γνώμης.
Διαβάστε: Η απάντηση του Φλωρίδη στους συγγενείς: Η αίθουσα της δίκης για τα Τέμπη είναι μια οργανωμένη κατάσταση που δεν υπάρχει αλλού στην Ελλάδα
Γιώργος Φλωρίδης: "Βαθιά πολιτική η κόντρα με την Κωνσταντοπούλου"
Όπως ανέφερε, άνθρωποι που δεν ήταν νομικοί κατέλαβαν θέσεις που προορίζονταν για τους δικηγόρους, ενώ προανήγγειλε βελτιώσεις για την αύξηση των καθισμάτων. Σχετικά με τις αιχμές του Βασίλη Κικίλια για τις εγκαταστάσεις, ο Γιώργος Φλωρίδης σχολίασε πως πιθανώς οφείλονται σε ελλιπή γνώση των δεδομένων των νέων υποδομών. Ο υπουργός Δικαιοσύνης χαρακτήρισε τη σύγκρουσή του με την Πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας ως «βαθιά πολιτική», κατηγορώντας την ότι ηγείται της προσπάθειας να μη διεξαχθεί η δίκη για λόγους πολιτικής εκμετάλλευσης. «Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν θέλει να γίνει η δίκη γιατί κερδοσκοπεί πολιτικά», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε ότι η συμπεριφορά της είναι υπονομευτική προς τους δικαστές, καταλογίζοντάς της μάλιστα το αδίκημα της βιντεοσκόπησης μέλους του δικαστηρίου."Πολύ πιο γρήγορα από την Ευρώπη"
Αναφορικά με την πορεία της υπόθεσης, ο Γιώργος Φλωρίδης υποστήριξε ότι η ελληνική Δικαιοσύνη κινήθηκε με ταχύτητα, επισημαίνοντας ότι στην Ευρώπη η εκδίκαση αντίστοιχων υποθέσεων απαιτεί συχνά μια δεκαετία. Παράλληλα, απέρριψε τους ισχυρισμούς για το «παράνομο φορτίο» της εμπορικής αμαξοστοιχίας, χαρακτηρίζοντάς τους ως θεωρίες συνωμοσίας που υπονόμευσαν το έργο των αρχών. Για το ζήτημα των υποκλοπών, ο υπουργός Δικαιοσύνης σημείωσε ότι η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και οφείλουν όλοι να σεβαστούν τη λειτουργία της Δικαιοσύνης.Σχολιάζοντας την τρέχουσα πολιτική συγκυρία και τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, ο Γιώργος Φλωρίδης χαρακτήρισε την εικόνα της αντιπολίτευσης ως «αποκαρδιωτική». Τόνισε ότι είναι εμφανής η έλλειψη ηγεσίας στα κόμματα του αντιπολιτευτικού τόξου, γεγονός που αποτυπώνεται καθαρά στις μετρήσεις της κοινής γνώμης.
En