Ο Αντώνης Αλεξανδρίδης, πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ στο parapolitika.gr: "Η ελληνική πρεσβεία έλαβε προσχέδιο ομιλίας της κ. Μελάνια Τραμπ και έγινε αμέσως διάβημα για τη Βόρεια Μακεδονία"
Η αναφορά του στους εορτασμούς της ομογένειας για την 25η Μαρτίου
Ο κ. Αλεξανδρίδης αναφέρεται στην έγκαιρη διπλωματική παρέμβαση που προχώρησε η ελληνική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον, αποτρέποντας ένα πιθανό λάθος σε ομιλία της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ
Διαβάστε: HΠΑ: O Έλληνας πρέσβης στην Ουάσινγκτον διόρθωσε το "Μακεδονία" της Μελάνια Τράμπ
Η έγκαιρη διπλωματική παρέμβαση του Αντώνη Αλεξανδρίδη και η αποτροπή του πιθανού λάθους της Μελάνια Τραμπ για τη Βόρεια Μακεδονία
Ο κ. Αλεξανδρίδης αναφέρεται στην έγκαιρη διπλωματική παρέμβαση που προχώρησε η ελληνική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον, αποτρέποντας ένα πιθανό λάθος σε ομιλία της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ κατά τη διάρκεια διεθνούς εκδήλωσης με συμμετοχή προσκεκλημένων από 45 χώρες. Η Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών επρόκειτο να απευθυνθεί στη σύζυγο του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας, χρησιμοποιώντας τη διατύπωση «καλώς ορίζουμε τη Μακεδονία». Ωστόσο, ο Έλληνας πρέσβης στην αμερικανική πρωτεύουσα ενημερώθηκε εγκαίρως και προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες. Έτσι, η κ. Τράμπ αναφέρθηκε στη γειτονική χώρα με τη συνταγματική της ονομασία, λέγοντας «χαιρετίζω τη Βόρεια Μακεδονία».
Μιλώντας στο parapolitika.gr ο κ. Αλεξανδρίδης αναφέρεται και στους εορτασμούς της ομογένειας για την 25η Μαρτίου. «Το μήνυμα της 25ης Μαρτίου επικεντρώνεται στα μέλη της ελληνικής ομογένειας που είναι οι πραγματικοί και σταθεροί πρεσβευτές του ελληνισμού, ικανοί να περάσουν όχι μόνο τα στοιχεία του παρελθόντος αλλά και της Ελλάδας του σήμερα. Μιας Ελλάδας που είναι πυλώνας σταθερότητας σε μια πολύπαθη γειτονιά, στρατηγικός εταίρος και ενεργειακός κόμβος», σημειώνει και καταλήγει λέγοντας πως «Το μήνυμα μας προς την αμερικανική ηγεσία: δεν υπάρχει κανένας πιο σταθερός, πιο στρατηγικός και πιο αξιόπιστος εταίρος από την Ελλάδα».
En