Κατσαφάδος: Την Παρασκευή αυτοψίες σε Μαραθώνα, Ύδρα και Πόρο που επλήγησαν από την κακοκαιρία "Erminio" (Βίντεο)
Σύσκεψη στον δήμο Μαραθώνα
"Στόχος και σκοπός μας είναι όσο το δυνατόν γρηγορότερα να μπορέσουμε να επουλώσουμε και αυτές τις πληγές τις οποίες άφησε αυτή η κακοκαιρία", δήλωσε ο κ. Κατσαφάδος
Τον Μαραθώνα, που επλήγη σοβαρά από την σφοδρή κακοκαιρία «Erminio» και σημαδεύτηκε από τον θάνατο του 55χρονου στη Νέα Μάκρη, επισκέφτηκε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιος για θέματα Κρατικής Αρωγής, Κωνσταντίνος Κατσαφάδος. Κατά την επίσκεψη του στην περιοχή, ο κ. Κατσαφάδος μετέβη στον δήμο Μαραθώνα και πραγματοποίησε σύσκεψη στο Δημαρχείο με τους, δήμαρχο Στέργιο Τσίρκα, φορείς της πόλης, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και εκπροσώπους της Περιφέρειας. Κεντρικά θέματα ήταν η αποτίμηση των επιπτώσεων της κακοκαιρίας, ο προγραμματισμός αυτοψιών από κλιμάκια της ΔΑΕΦΚ, καθώς και ο σχεδιασμός μέτρων οικονομικής ενίσχυσης για τους πληγέντες που έχουν υποστεί ζημιές σε κατοικίες και επιχειρήσεις.
Κατσαφάδος: Αύριο οι αυτοψίες στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία
Όπως δήλωσε ο κ. Κατσαφάδος, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, έθεσαν το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθούν, ούτως ώστε όσο το δυνατόν γρηγορότερα να μπορέσουν να αποζημιώσουν τους πολίτες οι οποίοι υπέστησαν ζημιές στα κτίρια τους, στα σπίτια τους, καθώς επίσης και να αποζημιώσουν τις επιχειρήσεις, αλλά και να αποκαταστήσουν τις δημοτικές υποδομές, οι οποίες επλήγησαν.
«Στόχος και σκοπός μας είναι όσο το δυνατόν γρηγορότερα να μπορέσουμε να επουλώσουμε και αυτές τις πληγές τις οποίες άφησε αυτή η κακοκαιρία και να επιστρέψει η κοινωνία, η τοπική κοινωνία, στους ρυθμούς κανονικότητας τους οποίους είχε και πριν. Αύριο το πρωί τα στελέχη της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών σε συνεννόηση και σε συνεργασία με το Δήμο θα βρίσκονται στην περιοχή εδώ όπως και σε Ύδρα και Πόρο, ούτως ώστε να κάνουν τις απαραίτητες αυτοψίες για να προχωρήσουμε μετά στην αποζημίωσή τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσαφάδος, ενώ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του 55χρονου άνδρα, που έχασε τη ζωή του στη Νέα Μάκρη κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων.
Δήμαρχος Μαραθώνα: Αυτή η κακοκαιρία μας σημάδεψε με την απώλεια ενός συμπολίτη μας
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Μαραθώνα, Στέργιος Τσίρκας σημείωσε: «Δυστυχώς αυτή η κακοκαιρία μας σημάδεψε με αυτή την απώλεια ενός συμπολίτη μας. Θέλω και εγώ να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου και μέσα στην οικογένειά του. Αυτή η απώλεια είναι τρομερή για εμάς» και προσέθεσε ότι έχουν προκληθεί ζημιές σε πολλά σημεία του δήμου. «Αυτά γίνονται, η ζωή δεν γυρνάει πίσω», είπε ο κ. Τσίρκας.
Στη συνέχεια ο κ. Τσίρκας, αφού ευχαρίστησε το υπουργείο και τον υφυπουργό, Κ. Κατσαφάδο για την, όπως είπε, «άμεση ανταπόκριση» επισήμανε: «Θέλω να πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα προχωρήσουμε στις αποκαταστάσεις αυτές που είναι πάρα πολύ σοβαρές για την περιοχή μας».
Σημειώνεται ότι στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, Πέτρος Καμπούρης, η Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Κρατικής Αρωγής και Συντονισμού (ΓΔΚΑΣ) Καλλιόπη Τετώρου, καθώς και ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΓΔΑΕΦΚ) Γιάννης Παυλής.
Αύριο, ο κ. Κατσαφάδος θα μεταβεί στην Ύδρα για να πραγματοποιήσει σύσκεψη στο δημαρχείο και στη συνέχεια θα επισκεφθεί τον Πόρο όπου, συνοδευόμενος από κλιμάκιο της ΔΑΕΦΚ, θα πραγματοποιήσει αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές και μετέπειτα σύσκεψη στο δημαρχείο Πόρου.
En