Στο δημοσίευμα της εφημερίδας Το Βήμα για «Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ΕΥΠ και Intellexa» αναφέρεται με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι «τελειώνει το αφήγημα της κυβέρνησης περί τεσσάρων ιδιωτών». Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Κι ενώ η συζήτηση για το Κράτος Δικαίου είναι προ των πυλών στη Βουλή, η Δημοσιογραφία αποκάλυψε αυτό που η Κυβέρνηση απέκρυψε απ' τη Δικαιοσύνη: ότι η εταιρεία των υποκλοπών (Intellexa) είχε επίσημη συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Διαβάστε: "Ντροπιαστική εξέλιξη για τον δημόσιο βίο η υπόθεση Λαζαρίδη": Τι δήλωσε ο Ζαχαριάδης στα Παραπολιτικά 90,1 (Ηχητικό)

Το δημοσίευμα του Βήματος και του Β. Λαμπρόπουλου για Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ΕΥΠ και Intellexa συνιστά τομή στην υπόθεση. Κάπου εδώ τελείωσαν τα 'αναντίλεκτα' επιχειρήματα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου που δεν είδε καμία εμπλοκή της ΕΥΠ. Κάπου εδώ τελειώνει το αφήγημα της κυβέρνησης περί 'τεσσάρων ιδιωτών'. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, σε αυτό το σημείο θα τελείωνε και αυτή η Κυβέρνηση».