Κατσανιώτης κατά Σκέρτσου: Επτά χρόνια δεν έχει καταφέρει να κερδίσει το βαθύ κράτος
"Καρφιά"
Σε αιχμές κατά του υπουργού Επικρατείας, Άκη Σκέρτσου, προχώρησε μιλώντας στον σταθμό Αθήνα 9,84 ο Ανδρέας Κατσανιώτης
Μετά τους Μάκη Βορίδη, Γιάννη Οικονόμου και Στέλιο Πέτσα, σε αιχμές κατά του υπουργού Επικρατείας, Άκη Σκέρτσου, προχώρησε και ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Κατσανιώτης, ο οποίος έδωσε ραδιοφωνική συνέντευξη στον σταθμό Αθήνα 9,84.
Διαβάστε: "Βέλη" κατά Σκέρτσου από "γαλάζιους" βουλευτές στα Παραπολιτικά 90,1: Οι αιχμές Πέτσα, Βορίδη, Οικονόμου για την ανάρτηση που "άναψε φωτιές" - Η παρέμβαση Μαρινάκη (Ηχητικά)
Κατσανιώτης για Σκέρτσο:"Θα έπρεπε να έχουμε κερδίσει σε πολλά περισσότερα"
Αρχικά ο Ανδρέας Κατσανιώτης είπε ότι «κανείς από εμάς που μπήκαμε στην βάσανο εκπροσώπησης πολιτών δεν θέλουμε να ανοίξουμε Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών. Φταίει ο βουλευτής που δέχεται την αγωνία ενός πολίτη και δεν φταίει ο εκπρόσωπος του επιτελικού κράτους που 7 χρόνια δεν έχει καταφέρει να κερδίσει το βαθύ κράτος και την εμπιστοσύνη των πολιτών; Ο εκπρόσωπος του επιτελικού κράτους είναι ο κ. Σκέρτσος. Δια της θέσης που έχει θα έπρεπε να έχουμε κερδίσει σε πολλά περισσότερα πεδία το βαθύ κράτος».
Ο ίδιος πρόσθεσε πως «το 2019 όταν κερδίσαμε τις εκλογές δέχονταν το γραφείο μου δεκάδες τηλέφωνα από ανθρώπους σε απόγνωση που δεν ήξεραν τι γίνεται με την σύνταξη τους. Έπαιρναν στο ΓΛΚ και δεν τους απαντούσε κανείς. Έγινε μια μεγάλη αλλαγή με τον Χατζηδάκη στον ΕΦΚΑ και από τότε σταμάτησαν τα τηλέφωνα. Άρα το κράτος και η κυβέρνηση που στον πυρήνα της έχει τον κ.Σκέρτσο θα έπρεπε να κάνουν πολλά περισσότερα πράγματα για να μην παίρνουν εμάς τηλέφωνο».
Παράλληλα, σημείωσε ότι «μιλάνε για το γερμανικό μοντέλο ή ασυμβίβαστο υπουργού βουλευτή. Υπάρχει και το βρετανικό μοντέλο που απαγορεύει να γίνεται κάποιος υπουργός χωρίς να έχει εκλεγεί βουλευτής και οι τεχνοκράτες μπορούν αν γίνουν μόνο υφυπουργοί. Οι εκλεγμένοι θέτουν τους στόχους, οι τεχνοκράτες οργανώνουν την εφαρμογή και την τελική ευθύνη την έχει η πολιτική ηγεσία. Δεν μπορεί η Βουλή να είναι ένας τυπικός διεκπεραιωτής πολιτικών.
Κατσανιώτης: Υπέρ μεγάλου ασυμβίβαστου
Είμαι υπέρ ενός μεγάλου ασυμβίβαστου. Ο διοικητής νοσοκομείου Αγρινίου έχει ασυμβίβαστο και δεν μπορεί να κατέβει για υποψήφιος βουλευτής γιατί ο νομοθέτης θεωρεί πως έχει μεγάλη εξουσία στην περιοχή του. Ο γενικός γραμματέας επίσης θα πρέπει να παραιτηθεί 18 μήνες πριν αν θέλει να είναι υποψήφιος. Ο εξωκοινοβουλυτικός υπουργός και υφυπουργός μπορεί να παραμείνουν και να είναι υποψήφιοι. Αυτοί δεν έχουν επιρροή στις κοινωνίες;»
Τέλος, σημείωσε πως: «Θα έλεγα όποιος εξωκοινοβουλευτικός δεν είναι βουλευτής να μην μπορεί αν είναι υποψήφιος. Αυτή η συζήτηση είναι βαθύτατα πολιτική και αφορά εκπροσώπηση πολιτών και όχι αν θα μπω εγώ που είμαι βουλευτής ή πήρε την θέση κάποιος εξωκοινοβουλευτικός».
En