Τη βεβαιότητά του ότι δεν θα υπάρξει ούτε μία καταδίκη για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ εξέφρασε για άλλη μία φορά ο Άδωνις Γεωργιάδης. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Υγείας δήλωσε πεπεισμένος ότι όλες οι εν λόγω υποθέσεις στο τέλος θα έχουν αθωωτική εξέλιξη για τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα. Πρόσθεσε ότι σε ορισμένες υποθέσεις θα υπάρξει αρχειοθέτηση και σε κάποιες αθώωση.

Διαβάστε: Γεωργιάδης: "Βαρέθηκα να με κατηγορούν ότι δεν σέβομαι τους ευρωπαϊκούς θεσμούς" - H ανάρτηση του υπουργού για Κοβέσι και Ευρωπαϊκή Εισαγγελία


Άδωνις Γεωργιάδης: Λόγω της πολιτικής σύγκρουσης, αναγκαστική η ανανέωση της θητείας των εντεταλμένων Ευρωπαίων Εισαγγελέων 

Κληθείς να απαντήσει σχετικά με όσα έχουν συμβεί με την Ευρωπαία Εισαγγελέα Λάουρα Κοβέσι, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε αρχικά ότι δεν στοχοποιεί τη Δικαιοσύνη και επανέλαβε την ανάγκη ανανέωσης της θητείας των εντεταλμένων εισαγγελέων της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στη χώρα.

«Λόγω της πολιτικής σύγκρουσης, είναι αναγκαστική η ανανέωση» των Ευρωπαίων Εισαγγελέων στην Ελλάδα, τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι «την πολιτική σύγκρουση την προκάλεσε η αποστολή αστείων δικογραφιών (σ.σ.: για τον ΟΠΕΚΕΠΕ) στη Βουλή».


"Ο Άκης Σκέρτσος είναι ένα πάρα πολύ χρήσιμο πρόσωπο"

Για την κριτική που δέχεται ο Άκης Σκέρτσος, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε μεταξύ άλλων: «Ο Άκης Σκέρτσος είναι ένα πάρα πολύ χρήσιμο πρόσωπο. Στη δουλειά του ως τεχνοκράτης είναι παρά πολύ χρήσιμος. Ποια είναι η κριτική που έχει δεχθεί από βουλευτές μας; Είναι ότι καμιά φορά δεν πρέπει να κάνει δημόσιες τοποθετήσεις, έχοντας ως πλεονέκτημα να είναι διορισμένος υφυπουργός. Ο καθένας πρέπει να προσέχει τα όριά του. Εγώ είμαι ο τελευταίος που μπορεί να κάνει τέτοια υπόδειξη. Εντάξει, δεν πρέπει να το κάνει αυτό, αλλά αυτό δεν ακυρώνει ότι είναι χρήσιμος».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο κ. Γεωργιάδης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι στις επόμενες εκλογές η Νέα Δημοκρατία θα εξασφαλίσει την αυτοδυναμία, ενώ απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με την Ελληνική Λύση «Θα πάρουμε αυτοδυναμία. Εγώ τον Βελόπουλο τον πάω στα δικαστήρια είναι δυνατόν να συγκυβερνήσω με τον Βελόπουλο;», σημείωσε χαρακτηριστικά.