Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα στο Ναύπλιο το προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου ενόψει του 16ου Τακτικού Συνεδρίου του κόμματος, που θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 17 Μαΐου στην Αθήνα. Το προσυνέδριο ολοκληρώνεται με τη συζήτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον δήμαρχο Θέρμου, στέλεχος της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και εκπρόσωπο του επιχειρηματικού τομέα της πληροφορικής.

Διαβάστε: Συνεδριάζει την Τετάρτη το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Μητσοτάκη - Τα θέματα της ατζέντας


Δείτε live την ομιλία του Μητσοτάκη από το προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στο Ναύπλιο:

Μηστοτάκης: Το κράτος στην υπηρεσία του πολίτη είναι το κυρίαρχο μέλημά μας


«Το 2030 θα έχουμε επιλύσει όλα τα προβλήματα. Το κυρίαρχο είναι να βάλουμε τον εαυτό μας στη θέση του πολίτη και να κατανοήσουμε τα προβλήματα ώστε να τα κατανοήσουμε και να τα επιλύσουμε», σημείωσε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Το κράτος στην υπηρεσία του πολίτη είναι το κυρίαρχο μέλημά μας», υπογράμμισε στη συνέχεια. «Πιστεύω ότι εκεί που ο πολίτης κατάλαβε πραγματικά ότι κάτι άλλαξε σε αυτό το κράτος ήταν κατά τη διάρκεια της πανδημίας», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο προσυνέδριο του ΝΔ στο Ναύπλιο. 



Το προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, με θέμα «Σύγχρονο Κράτος για όλους», πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Amalia Hotel Nafplio, με τη συμμετοχή βουλευτών από τις Περιφέρειες Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, στελεχών των τοπικών οργανώσεων, καθώς και εκπροσώπων της κεντρικής διοίκησης και της ΟΝΝΕΔ. Παρεμβάσεις πραγματοποίησαν οι δύο αντιπρόεδροι του κόμματος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης και ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Παράλληλα, διεξήχθη θεματικό πάνελ με τη συμμετοχή του υπουργού Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιου, του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου και του υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου.

Άδωνις Γεωργιάδης: Θα κερδίσουμε τις εκλογές και με αυτοδυναμία

Χειμαρρώδης ήταν ο λόγος του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, στο προσυνέδριο της ΝΔ. «Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε την παράταξη της ΝΔ και έναν από τους καλύτερους πρωθυπουργούς στην ιστορία της Ελλάδας, τον Κυριάκο Μητσοτάκη», είπε αρχικά. «Έχω βαρεθεί να ακούω την μίρλα και την τοξικότητα της αντιπολίτευσης, που δεν έχει να προτείνει τίποτα για τη χώρα, και ΜΜΕ για να ρίξουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Για να φέρουν τι;» Ανέλυσε τι έχει γίνει στη χώρα τις τελευταίες 15 μέρες. Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε διαμαρτυρία έξω από νοσοκομεία από αριστερούς διαδηλωτές λέγοντας: «Συμπαθώ τους κομμουνιστές, διασκεδάζω». «Μπορεί να με βρίζουν όλη μέρα, δεν πολυστενοχωριεμαι, από το ένα αυτί μπαίνουν από το άλλο βγαίνουν, αλλά όλοι καταλαβαίνουν ότι η Υγεία αλλάζει», είπε ακόμη. «Δεν υπάρχουν πια οι ουρές της ντροπής», πρόσθεσε. «Θα κερδίσουμε τις εκλογές και με αυτοδυναμία, και να δω τι θα κάνετε το βράδυ των εκλογών που θα κλαίνε πάλι», έκλεισε την ομιλία του.

adonis-georgiadis-prosinedrio-dn-nafplio__2_
adonis-georgiadis-prosinedrio-dn-nafplio__3_
adonis-georgiadis-prosinedrio-dn-nafplio__1_

Άκης Σκέρτσος από το προσυνέδριο της ΝΔ στο Ναύπλιο: Μέλημα μας να κάνουμε την επανάσταση του αυτονόητου

Με έμφαση στην ανάγκη για ένα κράτος που «δουλεύει για όλους», ο Άκης Σκέρτσος από το προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στο Ναύπλιο έδωσε τον τόνο της κυβερνητικής γραμμής, υπερασπιζόμενος το μοντέλο του επιτελικού κράτους. «Το δικό μας μέλημα είναι να κάνουμε την επανάσταση του αυτονόητου», σημείωσε, εξηγώντας πως στόχος είναι πολιτικές που φτάνουν σε κάθε σπίτι, είτε στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη είτε στις πιο απομακρυσμένες ορεινές και νησιωτικές περιοχές. Ο ίδιος επέμεινε ότι το επιτελικό κράτος αποτελεί το βασικό εργαλείο για πιο γρήγορες και αποτελεσματικές παρεμβάσεις, που μειώνουν ανισότητες και βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών.

«Το επιτελικό κράτος υπηρετεί ακριβώς αυτό. Δεν υποσχόμαστε τον ουρανό με τα άστρα. Ο Μητσοτάκης είναι ένας πολιτικός ρεαλιστής, των συνθέσεων, προσπαθεί να πάει τη χώρα μπροστά. Το επιτελικό κράτος είναι ο θεματοφύλακας, η προσπαθεια που κάνουμε, η μεθοδολογία που έχουμε για να είμαστε συνεπείς. Να τηρούμε τις δεσμεύσεις μας. Και όταν μπορούμε να κάνουμε αυτό που δεσμευθήκαμε, να εξηγούμε γιατί και να διορθώνουμε τα λάθη μας. Επιτελικό κράτος είανι το συνεργατικό κράτος που δουλεύει σαν μια ομάδα και δεν δουλευει σε φέουδα ή σε τιμάρια, όπου ο κάθε υπουργός κάνει ό,τι του κατέβει στο κεφάλι»  ανέφερε ο Άκης Σκέρτσος.

skertos-prosinedrio-nd-nafplio__2_
skertos-prosinedrio-nd-nafplio__1_


Αναφερόμενος στα στοιχεία για την οδική ασφάλεια, τόνισε ότι η Ελλάδα κατέγραψε τη δεύτερη μεγαλύτερη μείωση στην Ευρώπη στις απώλειες ανθρώπινων ζωών από τροχαία. «148 άνθρωποι γύρισαν σπίτι τους και στις οικογένειές τους», υπογράμμισε, αποδίδοντας το αποτέλεσμα στον συντονισμό διαφορετικών τομέων του κράτους. Κλείνοντας, ο κ. Σκέρτσος επεσήμανε ότι βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι «η επανάσταση του αυτονόητου» στη λειτουργία του κράτους, σημειώνοντας ότι αυτή η κατεύθυνση υλοποιείται μέσα από το μοντέλο του επιτελικού κράτους.


Δείτε φωτογραφίες

nea-dimokratia-prosinedrio-nd-nauplio__2_
nea-dimokratia-prosinedrio-nd-nauplio__3_
nea-dimokratia-prosinedrio-nd-nauplio__4_
nea-dimokratia-prosinedrio-nd-nauplio__1_
pauplioprosinedrio-nea-dimokratias__2_
pauplioprosinedrio-nea-dimokratias__3_
pauplioprosinedrio-nea-dimokratias__4_
pauplioprosinedrio-nea-dimokratias__5_
pauplioprosinedrio-nea-dimokratias__6_

prosinedrio-dn-nauplio__2_
prosinedrio-dn-nauplio__1_
nauplio-prosinedrio-nd__2_
nauplio-prosinedrio-nd__3_
nauplio-prosinedrio-nd__4_
nauplio-prosinedrio-nd__5_
nauplio-prosinedrio-nd__1_
nafplio-prosinedrio-nd__2_
nafplio-prosinedrio-nd__1_