Καμία μείωση στις συντάξεις δεν θα γίνει, δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ειδικότερα, ερωτηθείς για το εάν είναι κατηγορηματικός στο ότι δεν θα μειωθούν συντάξεις απάντησε χαρακτηριστικά: "Είναι δέσμευση της κυβέρνησης, θα τηρηθεί απαρέγκλιτα".

Συμπλήρωσε πως "όλα αυτά τα χρόνια των μνημονίων και τις έξι διαδοχικές μειώσεις", οι συντάξεις "έχουν κατεδαφιστεί" αλλά και "έχουν κριθεί αντισυνταγματικές" και εξήγησε πως οι "δανειστές πρέπει να καταλάβουν πως σε αυτή τη χώρα υπάρχει Σύνταγμα και δεν πρέπει να παραβιάζεται".

Ερωτηθείς μάλιστα για τις πληροφορίες περί αύξησης εισφορών υπέρ του ΕΟΠΥΥ τις απέρριψε επίσης κατηγορηματικά λέγοντας ότι "αυτό εάν γίνει θα ήταν μείωση συντάξεων, υφεσιακό μέτρο και σε καμία περίπτωση δεν το αποδέχεται η κυβέρνησή μας".

Σκουρλέτης: Καμία μείωση σε βασικές ή επικουρικές συντάξεις

Βέβαιος ότι σε ενδεχόμενη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές δεν θα υπάρξει καμία μείωση είτε σε επικουρικές είτε σε βασικές συντάξεις, εμφανίστηκε σήμερα ο υπουργός Εργασίας Παν. Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο «Βήμα fm». "Αυτό είναι, θεωρώ, το βασικό από μας σταθερό σημείο και να το θεωρήσετε ως δεδομένο. Τουλάχιστον σε σχέση με τις δικές μας επιδιώξεις" είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει πιθανότητα να επιτευχθεί σήμερα συμφωνία ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι έχουν γίνει αρκετά βήματα, "αντιλαμβάνεστε όμως ότι, και αυτό επιβεβαιώνει όσα είχαμε πει το προηγούμενο διάστημα, οι τελικές αποφάσεις είναι καθαρά πολιτικές. Έχουμε φτάσει λοιπόν σε αυτή την ώρα, όπου η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης θα πρέπει και αυτή να δείξει αν αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των στιγμών". Ο υπουργός σημείωσε ότι τυχόν αδιέξοδο, "δεν θα είναι μόνο για τη μια πλευρά, θα είναι και για τις δυο πλευρές. Θεωρώ ότι αυτό θα είναι που θα οδηγήσει σε ωριμότερες σκέψεις και στην επίτευξη μιας αμοιβαίας επωφελούς συμφωνίας".

"Θέλω να πω ότι είναι επιδίωξη μας η συμφωνία και θεωρώ ότι κάτι τέτοιο τελικά θα γίνει" τόνισε.