Την Ξάνθη επισκέφθηκε την Πέμπτη 14 Μαΐου, ενώ πρόκειται να μείνει και την Παρασκευή 15 Μαΐου, ο πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Αθήνα κ. Φανγκ Κιου, ο οποίος μνημόνευσε τον Κώστα Καραμανλή. Ο κ. Κιου έχει για συνοδεία από τον εμπορικό ακόλουθο της πρεσβείας, κάτι που δίνει επιπρόσθετη βαρυτητα στη σημασία της για την περιοχή. Αρχικά ο Φανγκ Κιου επισκέφθηκε το δημαρχείο Ξάνθης, ενώ πήγε και στο Επιμελητήριο Βορείου Ελλάδος. Αναμενόταν, μάλιστα, να παρακαθίσει σε δείπνο που θα παρέθετε προς τιμήν του ο όμιλος εταιρειών ΣΕΚΕ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αλέξανδρος Κοντός, διευθύνων σύμβουλος της ΣΕΚΕ, ήταν μέρος της συνοδείας του πρέσβης της Κίνας. 

Διαβάστε: Μηνύματα Καραμανλή από Ξάνθη για αγρότες και οικονομία: Ήρθε η ώρα για τολμηρές δράσεις

Ξάνθη: Ο Φανγκ Κιου για τον Κώστα Καραμανλή

Τον πρέσβη στον δήμο Ξάνθης υποδέχθηκε ο αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Γκαγκαλίδης, ο οποίος απευθυνόμενος στον ίδιο αναφέρθηκε στην ιστορία της Ελλάδας και της Κίνας, τονίζοντας τα εξής: «Χαιρόμαστε που είστε εδώ. Μας δίνεται η ευκαιρία να αναπτύξουμε επιπλέον την φιλία που συνδέει τους δύο λαούς και σαν μια ακριτική πόλη της Ελλάδος θα χαιρόμασταν πολύ να συνεργαστούμε και να αναπτύξουμε ιδιαίτερες σχέσεις φιλίας». Από την πλευρά του, ο κ. Φανγκ Κιου, αφού εξέφρασε τη χαρά του που βρέθηκε στην πόλη της βόρειας Ελλάδας στην πρώτη επίσκεψή του, τόνισε ότι το οφείλει στον «καλό φίλο μου κ. Καραμανλή». Επιπλέον, χαρακτήρισε «χαρισματική», με πολύ «ειρηνικούς ανθρώπους», την πόλη της Ξανθής. «Η Κίνα και η Ελλάδα έχουν εξαιρετικές σχέσεις» επισήμανε ο ίδιος. Επιπλέον, ευχήθηκε μελλοντική συνεργασία, σημειώνοντας μάλιστα ότι «η παρουσία μου εδώ έχει σκοπό να διερευνήσει την προοπτική συνεργασίας των δυο χωρών».

Ακολούθησε ανταλλαγή συμβολικών δώρων, με τον πρέσβη μάλιστα να παραδίδει ένα άρωμα που συμβολίζει ότι «όλα θα πάνε καλά» καθώς και Chopsticks, ενώ γεύτηκε παραδοσιακά γλυκά της Ξάνθης, όπως το πουράκι και η καριόκα. Επόμενος σταθμός του πρέσβη, ήταν το Επιμελητήριο Ξάνθης, όπου πραγματοποιήθηκαν και κάποιες B2B συναντήσεις με τον Εμπορικό Ακόλουθο, ενώ η «οικοδέσποινα» (παρουσία των μελών του ΕΒΕ Ξάνθης) κ. Μαριάνθη Μαλλιαρουδάκη, τον υποδέχθηκε θερμά, τον καλωσόρισε στην Ξάνθη και σημείωσε τα εξής: «Η σημερινή επίσκεψή δεν αποτελεί μόνο μια κορυφαία διπλωματική στιγμή για την περιοχή μας, αλλά μια έμπρακτη αναγνώριση των προοπτικών που δημιουργούνται για την αμφίδρομη συνεργασία. Σε μια εποχή όπου η Κίνα πρωταγωνιστεί στις παγκόσμιες εξελίξεις, είναι πολύ σημαντικό να ξεκινά ένας διάλογος ανάμεσα στον επιχειρηματικό κόσμο της Ξάνθης και στην μεγαλύτερη αγορά του κόσμου. Θέλουμε μια αμφίδρομη συνεργασία».


xanthi-kina-karamanlis-2
xanthi-kina-karamanlis-1
xanthi-kina-karamanlis-18
xanthi-kina-karamanlis-17
xanthi-kina-karamanlis-16
xanthi-kina-karamanlis-15
xanthi-kina-karamanlis-14
xanthi-kina-karamanlis-13
xanthi-kina-karamanlis-12
xanthi-kina-karamanlis-11
xanthi-kina-karamanlis-10
xanthi-kina-karamanlis-9
xanthi-kina-karamanlis-8
xanthi-kina-karamanlis-7
xanthi-kina-karamanlis-6
xanthi-kina-karamanlis-5
xanthi-kina-karamanlis-4
xanthi-kina-karamanlis-3