Με επιστολή του προς την ηγεσία των ευρωπαϊκών θεσμών και τους 18 ηγέτες της Ευρωζώνης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να ανατραπεί η απόφαση του Eurogroup και να δοθεί η ολιγοήμερη παράταση του προγράμματος, την οποία αιτήθηκε η Αθήνα, μέχρι τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

Οι Financial Times και ο Πίτερ Σπίγκελ φέρνουν τη δημοσιότητα την επιστολή του πρωθυπουργού προς του ηγέτες της Ευρωζώνης και συγκεκριμένα την επιστολή προς τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, Σαβιέ Μπετέλ.

Την τελευταία παράγραφο της επιστολής του Έλληνα πρωθυπουργού δημοσιεύει ο δημοσιογράφος των «Financial Times» Πίτερ Σπίγκελ σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Σε αυτό το πλαίσιο, θα ήθελα να ζητήσω από την Κυβέρνησή σας να επανεξετάσει τη στάση της στο ζήτημα και να υποστηρίξει την επαναθεώρηση του αιτήματος της Ελληνικής Δημοκρατίας από τους Υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης με την προοπτική αποδοχής του. Αυτή η απόφαση θα συμβάλει στον κοινό μας στόχο της επίτευξης αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας, για να διασφαλιστεί η δημοσιονομική, χρηματοπιστωτική βιωσιμότητα του χρέους, που θα επαναφέρει την Ελλάδα στην ανάπτυξη εντός της Ευρωζώνης».

Ολόκληρη η επιστολή του πρωθυπουργού: