Σε δραματικούς τόνους ξεκίνησε η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά, στην Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας.

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας αναφερόμενος στους βουλευτές του τόνισε πως πρέπει να επισημάνουν σε όλους τους Έλληνες ότι το «όχι» στο δημοψήφισμα, σημαίνει και έξοδο της Ελλάδος από το Ευρώ, αλλά και από την Ευρώπη. «Σημαίνει κατάρρευση της χώρας», όπως επεσήμανε συγκεκριμένα.

Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων ανέφερε ο κ. Σαμαράς:

«Σκεφτείτε πού βρισκόταν η χώρα έξι μήνες πριν και πού σήμερα. Και τώρα με το δημοψήφισμα που διοργανώνουν την φέρνουν ένα βήμα πριν την έξοδο από το ευρώ.

Πείτε στον κόσμο, ότι το πραγματικό ερώτημα που τίθεται είναι το ναι ή όχι στην Ευρώπη και το ναι ή όχι στο Ευρώ. Δεν θα ψηφίσουμε ναι ή όχι σε ένα οποιοδήποτε σχέδιο συμφωνίας.

Το όχι σημαίνει όχι τις Ελλάδος στην Ευρώπη, το είπε και ο Γιούνκερ.

Το όχι, θα οδηγήσει την Ελλάδα σε κατάρρευση. Τα πάντα εισάγονται από την Ευρώπη. Θα τελειώσουν τα αποθέματα. Ήδη η Ευρώπη ετοιμάζει έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια για την Ελλάδα.

Με την έξοδο από το Ευρώ θα ξεχρεώνουμε το χρέος σε ευρώ. Πώς με υποτιμημένες δραχμές.

Έχουμε πραγματικά γεγονότα μπροστά μας, 15 Ιουλίου δεν θα έχουν να πληρώσουν ούτε μισθούς, ούτε συντάξεις. Αυτό είναι ταπείνωση, είναι σκλαβιά είναι ντροπή.

Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης περιελάμβανε 12 δισεκατομμύρια παροχές. Το πρόγραμμα αυτό τώρα βρίσκεται στον κάδο απορριμμάτων της ιστορίας. Και μετεκλογικά όμως έλεγαν ψέματα. Όταν καθαρογράφεται η συμφωνία, ότι είναι κοντά σε συμφωνία και σήμερα οδηγούνται σε ένα δημοψήφισμα παρωδία. 

Δημοψήφισμα πάνω σε ένα ερώτημα που δεν είναι σαφές και σε πρωτόγνωρες συνθήκες ανωμαλίας για τη χώρα με τις τράπεζες κλειστές. Για να καταλάβετε πόσο αντιδημοκρατικό είναι το δημοψήφισμα, το κατήγγειλαν όλα τα κόμματα και το στήριξε μόνο η Χρυσή Αυγή.

Είναι το δημοψήφισμα των ΑΝΕΛ, του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής.

Άφηναν να μεγαλώνει συνεχώς ο λογαριασμός, όταν εμείς τους πιέζαμε, ώστε να έχει λήξει η συμφωνία και να βρεθεί η χώρα έξω από την προστατευτική ομπρέλα του προγράμματος της ΕΚΤ. Και τώρα αφήνουν να περάσει μέσα στη χώρα το διχαστικό δίλημμα. Πριν όμως είχαν φροντίσει να απομονώσουν τη χώρα. Τους καταγγέλλουν σήμερα ακόμη και δικοί τους άνθρωποι, δικοί τους σύμμαχοι.

Η πιο μεγάλη απόδειξη ότι δρομολογούνταν όλα αυτά, είναι ότι σηκώθηκαν και έφυγαν από την διαπραγμάτευση πριν τελειώσει. Έγκλημα εκ προ μελέτης που τώρα με το δημοψήφισμα πάνε να το ολοκληρώσουν.

Πρέπει να παραμείνουμε στην καρδιά της Ευρώπης και στο Ευρώ. Τώρα το καταλαβαίνει και ο κόσμος. Όλοι αυτοί που στριμώχνονται στα ΑΤΜ καταλαβαίνουν ότι τους κορόιδεψαν.

Όλοι αντιλαμβάνονται ότι σε περίπτωση του όχι δεν θα ξεπληρωθεί η δόση του ΔΝΤ.

Αυτό μεταφράζεται σε ανοιχτή, ξεκάθαρη, ανεξέλεγκτη χρεοκοπία.

Που σημαίνει κατάρρευση. Θα παρακρατούνταν προγράμματα για τους φοιτητές, για το ΕΣΠΑ, κλπ.

Την επόμενη Τρίτη, που υποθέτουμε ότι θα ανοίξουν ξανά οι τράπεζες ή θα κουρέψουν τις καταθέσεις του ελληνικού λαού ή θα μας πάνε στη δραχμή.

Με ειλικρίνεια, χωρίς να βάζουμε μπροστά το κόμμα. 

Εδώ όμως συζητάμε αν θα υπάρχουμε  την επόμενη ημέρα.

Κανείς δεν είχε αγγίξει πριν τα ταμεία των αγροτών και τα αποθετικά των ασφαλιστικών Ταμείων.

Η παράταξή μας παραμένει η κυρίαρχη δύναμη της Ευρώπης, υπέρ της Ευρώπης.  Είχαμε διαφωνίες με την Ευρώπη, αρνηθήκαμε να υπογράψουμε επώδυνα μέτρα μόλις τον περασμένο Δεκέμβρη. Επιβάλλαμε αλλαγές στα Μνημόνια, που η τροικα δεν τις ήθελε. Είχαμε παραλάβει την χώρα στο χείλος του γκρεμού και τη σώσαμε. Να είσαι αισιόδοξοι. Ο κόσμος στις δύσκολες στιγμές ψάχνει κάποιον για να τον εμπιστευτεί. Κι εμείς από την αρχή του είπαμε την αλήθεια.

Τελευταίο οχυρό της κυβέρνησης είναι ο διχασμός των Ελλήνων.

Προτείναμε κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης δεν την δέχτηκε. Τον καλώ σε τηλεοπτική αντιπαράθεση για να δει ο ελληνικός λαός ποιος λέει την αλήθεια. Να δουν να αθροίζονται Τσίπρας, Μιχαλολιάκος και Καμμένος, εναντίον μου, και εναντίον της Δημοκρατίας.

Τα ψέματα τελείωσαν, η αλήθεια έχει το πάνω χέρι τώρα.

Ναι στην Ευρώπη, αυτό απαιτεί το συμφέρον της χώρας.

Ναι στο ευρώ, αυτό απαιτεί ο ελληνικός λαός, κι αυτό θα επικρατήσει τελικά.