Ανακοίνωση εξέδωσε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Σάκης Ιωαννίδης σχετικά με τα γεγονότα που απασχολούν την Ελλάδα τα τελευταία 24ωρα, τονίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει εντολή ρήξης, η οποία θα οδηγήσει σε άτακτη χρεοκοπία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στις 25 Ιανουαρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε από την ελληνικό λαό την εντολή να διαπραγματευτεί με τους Θεσμούς και να φέρει στη χώρα μία συμφωνία. Δυστυχώς, πέντε μόλις μήνες μετά και αφού οδήγησε τη χώρα στο γκρεμό ζητάει ακριβώς το ίδιο. Ζητάει από τον ελληνικό λαό, με δημοψήφισμα αυτήν τη φορά, να του δώσει, όπως ισχυρίζεται, εντολή διαπραγμάτευσης.Ταυτόχρονα,έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να μας πείσει για το αποτέλεσμα και τις συνέπειες που θα έχει στην ελληνική κοινωνία ένα ενδεχόμενο «ναι».  

Ας μη γελιόμαστε. Το πραγματικό πρόβλημα είναι το ίδιο το δημοψήφισμα. Και αυτό γιατί πέρα από μια ξεκάθαρη επιλογή διχασμού της ελληνικής κοινωνίας,το δημοψήφισμα είναι άτοπο γιατί δεν έχει ερώτημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να ψηφίσει ο ελληνικός λαός «όχι» χωρίς να του θέτει ένα ουσιαστικό ερώτημα ενώ αντιθέτως αποκρύπτει εντέχνως το πραγματικό διακύβευμα του δημοψηφίσματος: Την παραμονή της χώρας μας στην ευρωζώνη και την ΕΕ. 

Αυτή είναι η αλήθεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει εντολή ρήξης που θα οδηγήσει σε άτακτη χρεοκοπία.  

Την εντολή αυτή ο ελληνικός λαός δεν θα του τη δώσει. Για το λόγο, αυτό η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να αποσύρει τις ασυναρτησίες περί δημοψηφίσματος και να συνεχίσει τη διαπραγμάτευση  για να φέρει μία έντιμη συμφωνία.  

Εάν η κυβέρνηση επιμείνει στο λάθος, τότε ο ελληνικός λαός ενωμένος οφείλει να απαντήσει με ένα ηχηρό «ΝΑΙ» στην παραμονή μας στην μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια. Μία οικογένεια με παθογένειες που δεν ακυρώνουν όμως την ανάγκη για την ύπαρξή της και κυρίως την συμμετοχή μας σε αυτή. 

Και εμείς, η νέα γενιά, θα είμαστε αυτοί που θα πρωτοστατήσουμε στον αγώνα για τη διασφάλιση του μέλλοντός μας.Είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε την Ελλάδα να καταστραφεί, το λαό να διχαστεί, τα παιδιά μας να ζήσουν χειρότερα από κάθε άλλη γενιά. Ο μεγαλύτερος φόβος είναι ο φόβος και εμείς δεν φοβόμαστε».  

Σαμαράς: Το πραγματικό ερώτημα είναι το ναι ή όχι στην Ευρώπη ή το ναι ή όχι στο ευρώ