Νέα εστία έντασης ξέσπασε πριν από λίγο στη Βουλή με αφορμή την απόφαση της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου να μη δώσει τον λόγο στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους  Νέας Δημοκρατίας, Ποταμιού και ΠΑΣΟΚ υποστηρίζοντας ότι δεν τήρησαν την διαδικασία. Όλα άρχισαν αμέσως μετά την επίθεση της κ. Κωνσταντοπούλου στον Πρόεδρο της Κομισιόν.

Οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των τριών κομμάτων της αντιπολίτευσης ζήτησαν τον λόγο και για να απαντήσουν στην κα Κωνσταντοπούλου αλλά και για θέμα διαδικασίας ωστόσο η Πρόεδρος της Βουλής τους κάλεσε να ζητήσουν τον λόγο όπως προβλέπει ο Κανονισμός και έδωσε τον λόγο στον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρη Στρατούλη.

Η κατάσταση δεν άργησε να εκτραχυνθεί. Η Σοφία Βούλτεψη και ο Γιάννης Βρούτσης άρχισαν να φωνάζουν "ντροπή σου" στην Πρόεδρο της Βουλής ενώ  ο Γ.Κουτσούκος από το ΠΑΣΟΚ φώναξε "με ποιο δικαίωμα δεν μου δίνεις τον λόγο;". Η ένταση κράτησε για αρκετά λεπτά με την Πρόεδρο της Βουλής να προειδοποιεί τους βουλευτές με κυρώσεις γνωστοποιώντας τους ότι και τα σημερινά πρακτικά αλλά και αυτά του Σαββάτου με τις αντικοινοβουλευτικές εκφράσεις θα διαβιβαστούν στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας για τα περαιτέρω. Η ένταση έληξε με τη Νέα Δημοκρατία να αποχωρεί από τη συζήτηση του μίνι ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Συγκέντρωση έξω από τη Βουλή

Την ώρα που η χώρα βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι με τις εξελίξεις να φαντάζουν έως και εφιαλτικές για το μέλλον της Ελλάδας, πλήθος κόσμου οργανώνουν συγκεντρώσεις, με αφορμή το δημοψήφισμα, εκδηλώνοντας την άποψή τους, πότε για το «ναι», και πότε για το «όχι».

Η ένταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη Βουλή, έχει αντίκτυπο, αν όχι στις διαθέσεις στην δυναμική τουλάχιστον, των συγκεντρωμένων που υποστηρίζουν το «όχι» στο δημοψήφισμα και βρίσκονται έξω από το Κοινοβούλιο, στην πλατεία Συντάγματος.

Σε αυτή αναμένεται να συμμετάσχει και ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ενώ αύριο αναμένεται συγκέντρωση των υποστηρικτών του Μένουμε Ευρώπη.