Nέα πρόταση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσιπρα με στόχο την επανεκκίνηση της διαπραγμάτευσης  φέρεται να προτίθεται να καταθέσει ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής προτείνει να γίνει δεκτή η πρόταση των θεσμών, με τουλάχιστον μία αλλαγή, ενώ συνιστά στον πρωθυπουργό να ζητήσει από τον κόσμο να ψηφίσει ναι και παράλληλα να ζητήσει έκτακτο Eurogroup.

H απάντηση του Μαξίμου
Η ελληνική κυβέρνηση βαδίζει προς την κάλπη, ακούει με ενδιαφέρον ότι λέγεται και γράφεται, εργάζεται για τη λύση. Ο Αλέξης Τσίπρας την Κυριακή θα ψηφίσει όχι.

Νωρίτερα χθες ο Γιούνκερ είχε δηλώσει:

"Δεν θέλαμε να βλέπουμε την Ελλάδα, τον Πλάτωνα να παίζει στην δεύτερη εθνική. Σήμερα είμαστε 28 κράτη μέλη που προσπαθήσαμε να συγνωνεύσουν 19 εθνικά νομίσματα σε ένα ενιαίο. Ευελπιστώ ότι θα παραμείνουμε 19 μέλη. δήλωσε πριν από λίγο ο Πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Όραμά μου είναι η Ευρώπη της αλληλεγγύης.

Αισθάνομαι λίγο προδομένος, για όσα έγιναν και κυρίως εις βάρος όλων όσων δούλεψαν προκειμένου να κρατήσουν ενωμένη την Ευρώπη".