Ειλημμένη απόφαση της Επιτροπής εδώ και καιρό χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής Δημήτρης Βίτσας τις κλήσεις που απεστάλησαν σε εκπροσώπους των εταίρων και των δανειστών και αποκαλύφθηκαν νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι.

Απαντώντας σε όσους του επιτέθηκαν για τη συγκυρία την οποία επέλεξε να δημοσιοποιήσει τις επιστολές ο κ. Βίτσας επεσήμανε πως «ενοχλούνται βεβαίως όσοι επιθυμούν την απόκρυψη των πραγματικών στοιχείων και πολιτικών επιλογών που δημιούργησαν ελλείμματα και χρέος και εκτίναξαν την ανεργία, περιέκοψαν μισθούς και συντάξεις, διέλυσαν το δημόσιο, κατέστρεψαν την παραγωγική βάση της χώρας. Αλλά τι να κάνουμε; Χατίρια τέτοιου τύπου δεν γίνονται».

Ο κ. Βίτσας τόνισε πως στα μέλη της Επιτροπής έχουν παραδοθεί από τις 4 Ιουνίου όλες οι δανειακές συμβάσεις που μας έχουν κοινοποιηθεί από το Υπουργείο Οικονομικών και αφορούν την Ε.Ε. την ΕΚΤ και το ΔΝΤ και ισχύουν έως τις 30 Ιουνίου.

Συγχρόνως, στα μέλη της Επιτροπής και στην δημοσιότητα έχει δοθεί όλη η αλληλογραφία της Επιτροπής με τρίτους, πλην όσων αφορούν σε ιατρικό απόρρητο. «Ο,τιδήποτε άλλο και από οποιαδήποτε κατεύθυνση λέγεται, είναι απλά ψέματα» καταλήγει η δήλωση του κ. Βίτσα.