«Πώς αξιολογείται μια κυβέρνηση που νομοθετεί το 2020 κάτι που αφορά οφειλέτες, αλλά το εφαρμόζει το 2026; Είναι μια αναποτελεσματική, αναβλητική και πρόχειρη κυβέρνηση;» ανέφερε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τσουκαλάς, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο ο υπουργός Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης για τη λειτουργία του Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων.

Διαβάστε: Πιερρακάκης: Ο Φορέας Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων θα έχει λειτουργήσει μέχρι το τέλος του φθινοπώρου (Βίντεο)

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Πιερρακάκης ανακοίνωσε ότι ο «Ο Φορέας Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων θα έχει λειτουργήσει μέχρι το τέλος του φθινοπώρου», μιλώντας στον δημοσιογράφο του powergame.gr Βαγγέλη Μανδραβέλη, στο πλαίσιο του συνεδρίου «Investing in Change: How Crete is Being Transformed», που διοργανώνουν το powergame.gr και ο Economist. Μάλιστα ο υπουργός διαβεβαίωσε πως «κανένας πολίτης που θα θέλει να προστατεύσει την πρώτη του κατοικία, εξυπηρετώντας τις υποχρεώσεις του, δεν θα μείνει απροστάτευτος».



Αναλυτικά στη δήλωσή του ο Κώστας Τσουκαλάς ανέφερε: 


«Ο Υπουργός Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης, δήλωσε σήμερα στο Συνέδριο του Economist πως μέχρι το τέλος φθινοπώρου θα λειτουργήσει ο Φορέας Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων που προβλέφθηκε με τον νόμο 4738/2020!

Νιώθει έστω και σήμερα την ανάγκη να εξηγήσει *γιατί χρειάστηκαν έξι χρόνια για να δημιουργηθεί ο φορέας;

Πώς αξιολογείται μια κυβέρνηση που νομοθετεί το 2020 κάτι που αφορά οφειλέτες, αλλά το εφαρμόζει το 2026;

Είναι κυβέρνηση με σχέδιο και διαχειριστική επάρκεια ή μια κυβέρνηση αναποτελεσματική, αναβλητική και πρόχειρη;

Γιατί δεν τοποθετείται ο Υπουργός επί των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ για τα δάνεια;

Γιατί δεν επαναφέρει την προστασία πρώτης κατοικίας όπως επιτρέπεται από τις ευρωπαϊκές οδηγίες;»