Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με Αμπντελάτι: Στο επίκεντρο η στρατηγική εταιρική σχέση Ελλάδας με Αίγυπτο και οι εξελίξεις σε Λιβύη και Γάζα
Τι συζητήθηκε με τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ
Ο Έλληνας ΥΠΕΞ, Γιώργος Γεραπετρίτης, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Μπαντρ Αμπντελάτι, με τη στρατηγική σχέση των δύο χωρών να βρίσκεται στο επίκεντρο
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιώργος Γεραπετρίτης, πραγματοποίησε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Badr Abdelatty, κατά την οποία συζητήθηκαν οι προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας στο πλαίσιο της Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης Ελλάδας και Αιγύπτου.
Τα θέματα που συζήτησαν οι δύο υπουργοί Εξωτερικών
Οι δύο υπουργοί αντάλλαξαν επίσης απόψεις για τις περιφερειακές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, με ιδιαίτερη έμφαση στις εξελίξεις στη Λιβύη, στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς και στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράν.
Σημειώνεται ότι η επικοινωνία εντάσσεται στις τακτικές επαφές Αθήνας και Καΐρου για τον συντονισμό των δύο χωρών σε ζητήματα περιφερειακής ασφάλειας και σταθερότητας, σε μια περίοδο έντονων γεωπολιτικών εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή.
En