ΠΑΣΟΚ: Εντός της ημέρας η προσχώρηση Χουρδάκη - Ποιοι άλλοι ακολουθούν
Ενίσχυση
Το ΠΑΣΟΚ ενισχύει την κοινοβουλευτική του δύναμη με την προσχώρηση του Μιχάλη Χουρδάκη, ενώ αναμένονται και άλλες κινήσεις εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος
Μέσα στην ημέρα ο ανεξάρτητος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Μιχάλης Χουρδάκης αναμένεται να προσχωρήσει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, η οποία θα αυξηθεί κατά έναν βουλευτή και πλέον θα φτάσει τους 33. Αυτός θα είναι ο τρίτος ανεξάρτητος βουλευτής που προσχωρεί στην ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την ώρα που έχει μπει σε εφαρμογή το σχέδιο με κωδικό όνομα «Αμφίπλευρη διεύρυνση». Η προσχώρηση του κ. Χουρδάκη στο ΠΑΣΟΚ θα επικυρωθεί κατά τη διάρκεια της συνάντησης που θα έχει ο ανεξάρτητος βουλευτής με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νίκο Ανδρουλάκη, στις 13:00 στο γραφείο του στη Βουλή.
Διαβάστε: Το ΠΑΣΟΚ τρέχει και δεν πάει διακοπές - Εφιάλτης θερινής νυκτός για τον Ανδρουλάκη ο Τσίπρας
Τι συμβαίνει με Ευάγγελο Αποστολάκη και Θεοδώρα Τζάκρη
Την ίδια ώρα, προς ένταξη στο ΠΑΣΟΚ βρίσκεται και ο ναύαρχος ε.α. και ανεξάρτητος βουλευτής Επικρατείας Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος θα θέσει υποψηφιότητα για βουλευτής είτε στην Α' Πειραιά είτε στα Χανιά, ενώ μετά το φωτογραφικό στιγμιότυπο της ανεξάρτητης βουλευτή Πέλλας Θεοδώρας Τζάκρη με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου έχουν φουντώσει εκ νέου τα σενάρια για προσχώρησή της στο ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, όπως έχει ξαναγράψει το parapolitika.gr, η περίπτωσή της είναι ιδιαίτερη εξαιτίας των όσων έχουν συμβεί στο παρελθόν -στα χρόνια του Μνημονίου- αλλά και γιατί μία πιθανή προσχώρησή της σκοντάφτει στις αλλαγές του καταστατικού, οι οποίες ψηφίστηκαν στο Συνέδριο του Μαρτίου.
Οι εκπλήξεις
Πάντως, το επόμενο διάστημα -πιθανότατα με το άνοιγμα της Βουλής- θα υπάρξουν και προσχωρήσεις-έκπληξη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, προσώπων που σήμερα βρίσκονται στις τάξεις των ανεξάρτητων βουλευτών. Ενδεχομένως οι Μυρτώ Κοροβέση και Γιώτα Πούλου, κάτι που θα φανεί τα επόμενα εικοσιτετράωρα. Τέλος, αναμένονται οι ανακοινώσεις προσχώρησης της πρώην βουλευτή Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπίας Τελιγιορίδου, όπως επίσης και του πρώην βουλευτή Σερρών Λευτέρη Αβραμάκη, ενώ ανοιχτή παραμένει η υπόθεση της βουλευτή Β' Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Νίνας Γ. Κασιμάτη, η οποία, όπως όλα δείχνουν, σύντομα θα διαβεί την πόρτα της εξόδου της Κουμουνδούρου για να ακολουθήσει τη διαδρομή προς τη Χαριλάου Τρικούπη.
En