Τον τόπο καταγωγής του, τα Χανιά της Κρήτης, επέλεξε και φέτος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για να γιορτάσει τον Δεκαπενταύγουστο. Ο πρωθυπουργός βρέθηκε στην Ιερά Μονή Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στον Βαρύπετρο Χανίων, για να παρακολουθήσει τη θεία λειτουργία.

Διαβάστε: ΔΕΘ: "Κλειδώνουν" το πακέτο των 1,8 δις ευρώ και τα μέτρα στήριξης - Οι παρεμβάσεις για φοροελαφρύνσεις και οι ενισχύσεις, πώς θα κατανεμηθούν

Η Ιερά Μονή ήταν από νωρίς γεμάτη με κόσμο που θέλησε σήμερα να γιορτάσει την κοίμηση της Θεοτόκου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε λίγο πριν τις 09:00 το πρωί, για να παρακολουθήσει και εκείνος τη λειτουργία. Συνοδευόμενος από την ηγουμένη Θεοξένη, της Ιεράς Μονής εισήλθε στο καθολικό, προσκύνησε και παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στην οποία ψαλτικά συμμετέχουν αποκλειστικά οι μοναχές που διαβιούν και μονάζουν.


Κυριάκος Μητσοτάκης: Στα Χανιά για τον Δεκαπενταύγουστο ο πρωθυπουργός 

Με το πέρας της λειτουργίας, απέστειλε ευχές για τον Δεκαπενταύγουστο, και αναφερόμενος στη μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας, σημείωσε ότι από τα προσκυνήματα της Τήνου, της Πάρου και της Παναγίας Σουμελά μέχρι τα πιο απομακρυσμένα ξωκλήσια, Ελληνίδες και Έλληνες γιορτάζουν σήμερα τον Δεκαπενταύγουστο. Παράλληλα μίλησε και για τον αγώνα των ενόπλων δυνάμεων και των στελεχών της Πυροσβεστικής, αφιερώνοντας σε εκείνους τη σημερινή ημέρα. 

Αναλυτικά όσα είπε ο πρωθυπουργός: 

««Προσκυνήματα της Τήνου, της Πάρου, της Παναγίας της Σουμελά, μέχρι τα πιο απομακρυσμένα ξωκλήσια, Ελλήδες και Έλληνες γιορτάζουν σήμερα το Δεκαπενταύγουστο, τη μεγάλη αυτή γιορτή της Ορθοδοξίας. Είναι πάντα μια ευκαιρία αναστοχασμού και αναζήτησης της πραγματικής δύναμης που μας δίνει η πίστη μας για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες, είτε αυτές είναι προσωπικές, είτε αφορούν την χώρα συνολικά.

Σήμερα όμως η σκέψη μας θα πρέπει να βρίσκεται με αυτές και με αυτούς οι οποίοι δίνουν καθημερινά τον αγώνα απέναντι στις πυρκαγιές του καλοκαιριού, τους πυροσβέστες μας, τους εθελοντές μας, τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, της τοπικής αυτοδιοίκησης, και φέτος δίνουν αυτήν τη δύσκολη μάχη απέναντι στην κλιματική κρίση. Και μας θυμίζουν ότι για αυτούς δεν υπάρχουν αργίες, δεν υπάρχουν γιορτές, βρίσκονται καθημερινά ταγμένοι στο καθήκον.

Σήμερα όμως δεν είναι μέρα για πολλά λόγια. Είναι μια ευκαιρία να περάσουμε λίγες ήρεμες στιγμές με τους ανθρώπους που αγαπάμε, να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για αυτά τα οποία μας έχει δώσει ο Θεός και να αντλήσουμε δύναμη να συνεχίσουμε ο καθένας τον δικό του καθημερινό αγώνα. Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες, σε όλους τους Έλληνες, απανταχού της Γης
».

Δείτε εικόνες και βίντεο:

mitsotakis-dekapentavgoustos-xania__1_
mitsotakis-dekapentavgoustos-xania__2_
mitsotakis-dekapentavgoustos-xania__4_
mitsotakis-dekapentavgoustos-xania__6_
mitsotakis-dekapentavgoustos-xania__3_
mitsotakis-dekapentavgoustos-xania__5_

 

mitsotakis-dekapentavgoustos-11
mitsotakis-dekapentavgoustos-1-2
mitsotakis-dekapentavgoustos-1-3
mitsotakis-dekapentavgoustos-1
mitsotakis-dekapentavgoustos-740x420



Τη λειτουργία παρακολούθησαν ο βουλευτής Χανίων Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, εκπροσώποι των αρχών, της Περιφέρειας και της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς επίσης πλήθος πιστών. 

Ακολούθως ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε σε χώρους της Ιεράς Μονής και φιλοξενήθηκε στο Αρχονταρίκι της Μονής για το καθιερωμένο κέρασμα, όπου συνομίλησε με την ηγουμένη και τη συνοδεία της. Ο πρωθυπουργός βρίσκεται στα Χανιά τις ημέρες αυτές για ολιγοήμερες διακοπές, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας αλλά καθημερινά δίπλα στη φύση και φίλους.

Πηγή: flashnews.gr