Για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, την επιστροφή του πλεονάσματος στους πολίτες και τον χρόνο των εκλογών μίλησε ο γενικός διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Σμυρλής, στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά 90,1 από το περίπτερο της Next Step Media στη ΔΕΘ.

Ο κ. Σμυρλής ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός παρουσίασε το όραμά του και εξήγησε πού θέλει να οδηγήσει τη χώρα. Όπως είπε, η φετινή ΔΕΘ αποτελεί απόδειξη τόσο της αξιοπιστίας που έχει χτίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και της επιστροφής του πλεονάσματος σε όσους το έχουν περισσότερο ανάγκη.

«Είδατε τα μέτρα για τους συνταξιούχους και τους αγρότες, χωρίς κριτήρια. Επιστρέφεται ένα πλεόνασμα που έχουμε χτίσει όλοι μαζί», σημείωσε.


Γιάννης Σμυρλής στα Παραπολιτικά 90,1: «Η προσπάθεια αποδίδει καρπούς»

Ο γενικός διευθυντής της ΝΔ εκτίμησε ότι τα μέτρα θα βοηθήσουν τους πολίτες να αντιληφθούν πως έχει ολοκληρωθεί μια διαδικασία η οποία μπορεί πλέον να παράγει σταθερά αποτελέσματα. «Κανένας δημόσιος υπάλληλος δεν πίστευε πριν από τρία χρόνια ότι θα λάμβανε ένα πακέτο 500 ευρώ. Τώρα ο κόσμος βλέπει την προσπάθειά του να αποδίδει», ανέφερε.

«Έχουμε ακόμη οκτώ με δέκα μήνες»

Σχετικά με τις εκλογές, ο κ. Σμυρλής σημείωσε ότι, όπως είπε και ο πρωθυπουργός, οι κάλπες δεν βρίσκονται πολύ κοντά. «Έχουμε ακόμη οκτώ με δέκα μήνες για να ολοκληρώσουμε τη θητεία μας. Φτάνοντας στην άνοιξη, θα έχουμε ολοκληρώσει το κυβερνητικό έργο και όσα υποσχεθήκαμε το 2023», δήλωσε. Υποστήριξε ότι οι πολίτες γνωρίζουν να κρίνουν και έχουν δει στο παρελθόν υποσχέσεις για χρήματα που δεν δόθηκαν ποτέ. «Θα μας δώσουν ακόμη μία αυτοδύναμη θητεία. Τα πειράματα, ιδιαίτερα σε δύσκολους καιρούς, προβληματίζουν τον κόσμο και θα τα συνυπολογίσει πριν πάει στην κάλπη», τόνισε.


Η αναφορά στον χρόνο των εκλογών

Ερωτηθείς πότε θα διεξαχθούν οι εκλογές, ο Γιάννης Σμυρλής απάντησε αστειευόμενος ότι «θα είναι ζεστοί οι μήνες της άνοιξης που θα πάμε στις κάλπες».