Κώστας Καραγκούνης στα Παραπολιτικά 90,1: "Ρεαλιστικό το κυβερνητικό πρόγραμμα των 2,2 δισ. ευρώ - Δεν μπορείς να δώσεις 8 ή 13 δισ. ευρώ"
Όλα όσα είπε
Ο Κώστας Καραγκούνης στα Παραπολιτικά 90,1 από τη ΔΕΘ για την αύξηση του κατώτατου και του μέσου μισθού, τα μέτρα στήριξης ύψους 2,2 δισ. ευρώ και την ενίσχυση των 400 ευρώ στους συνταξιούχους
Για την αύξηση των μισθών, τα νέα μέτρα στήριξης και το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα μίλησε ο υφυπουργός Εργασίας, Κώστας Καραγκούνης, στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά 90,1 από το περίπτερο της Next Step Media στη ΔΕΘ.
Ο κ. Καραγκούνης αναφέρθηκε στην αύξηση του κατώτατου και του μέσου μισθού, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα υπολειπόταν της Κύπρου και της Πορτογαλίας, ενώ πλέον βρίσκεται ψηλότερα ως προς τον κατώτατο μισθό. Παραδέχθηκε ότι η ακρίβεια πλήττει τόσο την Ελλάδα όσο και την υπόλοιπη Ευρώπη, υπογράμμισε όμως ότι βρέθηκε ο δημοσιονομικός χώρος για μέτρα ύψους 2,2 δισ. ευρώ.
Ο υφυπουργός Εργασίας τόνισε ότι τα δημοσιονομικά δεδομένα επιτρέπουν τη διάθεση 2,2 δισ. ευρώ στους πολίτες και όχι μεγαλύτερων ποσών. Συγκρίνοντας τις κυβερνητικές εξαγγελίες με το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα, υποστήριξε ότι το κόστος των προτάσεών του ξεπερνά τα 13 δισ. ευρώ. «Το δικό μας είναι ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα και θα αρχίσει να υλοποιείται από την 1η Ιανουαρίου 2027», ανέφερε.
Ο κ. Καραγκούνης σημείωσε ότι οι μισθοί αυξάνονται και οι συνθήκες εργασίας βελτιώνονται, ενώ υποστήριξε ότι η ψηφιακή κάρτα εργασίας έχει βοηθήσει σημαντικά. Αναφέρθηκε, επίσης, στους μισθούς του Δημοσίου, επισημαίνοντας ότι έχει ήδη δημιουργηθεί μια βάση για την περαιτέρω ενίσχυσή τους.
Σύμφωνα με τον υφυπουργό, περίπου δύο εκατομμύρια συνταξιούχοι θα λάβουν οικονομική ενίσχυση ύψους 400 ευρώ. Ανέφερε, επίσης, ότι περισσότεροι από 300.000 συνταξιούχοι συνεχίζουν να εργάζονται και ότι υπάρχουν ειδικές κατηγορίες δικαιούχων για τη συγκεκριμένη ενίσχυση.
Ερωτηθείς για τον βασικό αντίπαλο της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές, ο κ. Καραγκούνης απάντησε ότι κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει με βεβαιότητα. Όπως είπε, οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τον Αλέξη Τσίπρα στη δεύτερη θέση, αν και, σύμφωνα με τη δική του εικόνα από την περιφέρεια, αυτό δεν αποτυπώνεται στην κοινωνία.
En