Της Ελένης Καλογεροπούλου 

Με επιφυλακτικότητα και δυσπιστία αντιμετωπίζουν οι Ευρωπαίοι παράγοντες την ιστορία Βαρουφάκη φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να μιλούν για συρραφή απόψεων που έχει εκφράσει στο παρελθόν ο πρώην υπουργός Οικονομικών και οι οποίες στην πραγματικότητα φτιάχνουν μόνο ένα καλό μυθιστόρημα και μια κακή εναλλακτική πρόταση για  το διπλό νόμισμα.

Σχολιάζοντας μάλιστα την διάσταση που έχει πάρει το θέμα στην Ελλάδα σημείωναν με νόημα ότι όλοι ατή η συζήτηση μόνο κακό κάνει στην διαδικασία της διαπραγμάτευσης την στιγμή μάλιστα που όλα δείχνουν ότι κυβέρνηση και ευρωπαίοι είναι πολύ κοντά στην συμφωνία.

Σε ότι αφορά το περίφημο ηχητικό ντοκουμέντο οι Ευρωπαίοι σημειώνουν ότι σε τέτοιου είδους συναντήσεις πάντα υπάρχει ανταλλαγή απόψεων και τα όσα ακούγονται κατά την διάρκεια της συζήτησης έχουν να κάνουν μόνο με τις απόψεις του Γιάνη Βαρουφάκη.

Απαντώντας οι ίδιοι άνθρωποι στο γιατί γίνεται όλοι αυτή η ιστορία την συγκεκριμένη στιγμή παρέπεμπαν τις πληροφορίες στο …ΔΝΤ  λέγοντας ότι μόνο το ταμείο είναι ωφελημένο  από αυτή την αναταραχή.

Η κυβέρνηση πάντως δεν πρόκειται να δώσει συνέχεια  στο συγκεκριμένο θέμα αφού  η απάντηση που δόθηκε από κυβερνητικές πηγές είναι σαφέστατη και δεν αφήνει κανένα περιθώριο για άλλου είδους ερμηνείες    ή ενδείξεις για διαφαινόμενη διαφωνία με όσα έχει πει ο Γιάννης Βαρουφάκης.  

«Τα όσα ανέφερε στην συγκεκριμένη συζήτηση ο πρώην υπουργός Οικονομικών αφορούν σκέψεις του για ένα  Plan B στην περίπτωση που η Ελλάδα βρισκόταν εκτός ευρωζώνης « έλεγε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας. Σημείωνε ακόμα ότι  σε αυτό το σχέδιο έχει αναφερθεί και ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην τηλεοπτική του συνέντευξη  πριν από λίγο καιρό.

Το Μαξίμου πάντως συνδέει την υπερβολική προβολή του θέματος από τους τηλεοπτικούς σταθμούς και με τις τηλεοπτικές άδειες….