Ολοκληρώθηκε μετά απο πέντε ώρες η συνεδρίαση του άτυπου πολιτικού συμβουλίου με διευρυμένη σύνθεση της ΝΔ στα γραφεία του κόμματος στη Συγγρού.
Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση του εκπροσώπου τύπου του κόμματος Κώστα Καραγκούνης τα συμπεράσματα μετά τη συνεδρίαση είναι τα εξης:
"Υπήρξε διεξοδική συζήτηση όπου αναλύθηκε εκτενώς η δανειακή σύμβαση, το τρίτο μνημόνιο και τα προαπαιτούμενα που το συνοδεύουν.

Εκφράστηκε έντονη κριτική για το βαρύτατο λογαριασμό που φέρνει η συμφωνια της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου και επισημάνθηκε ότι μια σειρά απο εγκληματικά λάθη της συγκυβέρνησης, τοσο στη διαπραγμάτευση όσο και στο περιεχόμενο του τρίτου μνημονίου, οδήγησαν σε πολυ επώδυνα μέτρα τα οποία καλείται να πληρώσει τώρα ο ελληνικός λαος.

Έναν βαρύτατο λογαριασμό που ειναι αποτέλεσμα των καθυστερήσεων, των παλινωδιών και της ανεπάρκειας της κυβέρνησης και βεβαίως ένας λογαριασμός που είναι αποκλειστική ιδιοκτησία του κ. Τσιπρα και του κ. Καμμένου.

Το πολιτικό συμβούλιο ανέδειξε όλα αυτά τα επώδυνα σημεία και επισήμανε ότι η ΝΔ δεν τα υιοθετεί αλλά  αντίθετα τα κατακρίνει.

Υπογράμμισε ότι η ΝΔ παραμένει απαρέγκλιτα σταθερή στην ευρωπαϊκή πορεία και προοπτική της χώρας.

Τέλος το πολιτικό συμβούλιο ενέκρινε την εισήγηση του προέδρου της ΝΔ για τη στήριξη της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας"

Αύριο στις 09:00 συνεδριάζει η ΚΟ της ΝΔ.