Στην αντεπίθεση περνά το Μαξίμου, με αφορμή το non paper της ΝΔ. Συγκεκριμένα, κυβερνητικοί κύκλοι κάνου λόγο για κινήσεις πανικού της αξιωματικής αντιπολίτευσης εν μέσω προεκλογικής περιόδου, αναφέροντας χαρακτηριστικά "η ΝΔ έχει περιέλθει σε κατάσταση άγχους για το αποτέλεσμα των επικείμενων εκλογών. Ολοκληρωτική σύγχυση".

"Από τη μία προειδοποιεί τον λαό για τα επώδυνα μέτρα που έρχονται, και από την άλλη ζητάει αναβολή των εκλογών και Κυβέρνηση εθνικής ενότητας, προκειμένου να συμμετάσχει στην εφαρμογή τους", τονίζουν οι κυβερνητικές πηγές και συνεχίζουν λέγοντας πως "η τεκμηρίωση της ΝΔ παραλείπει φυσικά να αναφερθεί στο πόσο επώδυνα θα ήταν τα μέτρα με τα θηριώδη πλεονάσματα που η προηγούμενη κυβέρνηση είχε αποδεχτεί. Ακόμη, η ΝΔ παραλείπει να αναφερθεί και στην επικείμενη διαπραγμάτευση για την απομείωση του χρέους, το οποίο η προηγούμενη Κυβέρνηση επέμενε μέχρι τέλους να χαρακτηρίζει βιώσιμο"

Η καυστική απάντηση από τη μεριά του Μέγαρου Μαξίμου καταλήγει: "Σε κάθε περίπτωση, ο πόνος της ΝΔ για τον αυξημένο φόρο πολυτελούς διαβίωσης για σκάφη πάνω από 5 μέτρα και για αυτοκίνητα πάνω από 2500cc, είναι πραγματικά ενδεικτικός της ευαισθησίας της για τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα".