Σταυρόπουλος: "Πήγαμε στη διαπραγμάτευση σα να ήταν κοινωνική συνεύρεση"
<p>Τι δήλωσε ο γνωστός σκιτσογράφος στα "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1" και τη δημοσιογράφο Ζηνοβία Σαπουνά </p>
Για την απόφασή του να υποστηρίξει τη «Λαϊκή Ενότητα» μίλησε στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1» και τη δημοσιογράφο Ζηνοβία Σαπουνά ο σκιτσογράφος Στάθης Σταυρόπουλος.
«Είχα μια συνάντηση με τον Πάνο, μιλήσαμε για όλα όσα μας συνδέουν πάρα πολλά χρόνια τώρα και αφού μιλήσαμε για όλα αυτά και τους αγώνες που έρχονται ύστερα από την στροφή του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισα να υποστηρίξω την Λαϊκή Ενότητα. Δεν κάναμε καμία κουβέντα για ψηφοδέλτια γιατί δεν είναι της ώρας και διότι είναι και ένα ευρύτερο θέμα», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια επισήμανε πως ποτέ δεν έκρυψε ότι είναι κομμουνιστής και τόνισε ότι όλα αυτά τα χρόνια ήταν υπέρ της ενότητας της Αριστεράς αλλά αυτό που συνέβη με την υπογραφή του μνημονίου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ τον κλόνισε.
Στο ερώτημα πως δικαιολογεί ότι επέλεξαν άνθρωποι που βρίσκονται στην Αριστερά να υπογράψουν αυτή την συμφωνία, υποστήριξε πως δεν το έκαναν ούτε από κακή πρόθεση ούτε επειδή έπαψαν πια να είναι Αριστεροί.
«Πιστεύω ότι πρόκειται για θεμελιακό λάθος στρατηγικής. Ο ΑλέξηςΤσίπρας πήγε στις διαπραγματεύσεις απαρασκεύαστος, χωρίς εναλλακτικό σχέδιο και μάλιστα έχοντας υποκύψει στην ιδεολογική τρομοκρατία που διαμόρφωνε ο δημόσιος λόγος εναντίον της δυνατότητας μιας χώρας να έχει plan b», είπε
και πρόσθεσε: «Εμείς πήγαμε λες και πηγαίναμε σε μια κοινωνική συνεύρεση. Δεν θεωρώ ηρωικό να σε καταχερίζουν 17 ώρες οι δανειστές–δυνάστες, θεωρώ ηρωικότερο το να έχεις ένα σχέδιο να τους καταχερίσεις εσύ. Αυτή είναι η δουλειά ενός πρωθυπουργού και δεν μπορεί ένας πρωθυπουργός να λέει μετά ότι δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς διότι καθαιρεί το ίδιο του το αξίωμα και την πολιτειακή του αξία».
Όσο για τη «Λαϊκή Ενότητα», υποστήριξε ότι έρχεται να ξαναφέρει το θέμα του ριζοσπαστικού προγράμματος της Αριστεράς στην ημερήσια διάταξη διότι τα επόμενα χρόνια στη Ευρώπη θα είναι συνταρακτικά.
«Θα κλυδωνίζεται τόσο πολύ η Ένωση λόγω του νομίσματος σφικτήρα που έχει φτιάξει ώστε η πολιτική της ενότητα θα είναι στην ημερήσια διάταξη εκ των πραγμάτων και θα είναι μια πολιτική η οποία θα πρέπει να αναφέρεται σε τρία κυρίως θέματα. Το πρώτο είναι η ανάταξη της οικονομίας αλλά στην βάση των εθνικών πόρων και των εθνικών δυνατοτήτων. Το δεύτερο η απελευθέρωση της χώρας από την ξένη υπαγόρευση δηλαδή από την δικτατορία των Βρυξελλών και τους γκαουλάιτερ και το τρίτο θα είναι το νόμισμα. Θα πρέπει να έχουμε την δυνατότητα εναλλακτικού νομίσματος, δεν λέω ότι είναι αυτοσκοπός το νόμισμα αλλά σε μια οικονομία που θα θελήσει να εφαρμόσει δική της εθνική στρατηγική το νόμισμα είναι απαραίτητο εργαλείο διότι αλλιώς δεν θα έχει χρηματοδότηση».
Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε, η «Λαϊκή Ενότητα» αποτελεί την «μαγιά» μιας νέας πολιτικής πρότασης διότι δεν έρχεται από το παρελθόν της Αριστεράς το οποίο «είναι αρκετά τραυματικό».