Μέσω συνέντευξης τύπου, ο Παύλος Χαϊκάλης έδωσε απαντήσεις για τη χθεσινή αποκάλυψη περί κατοχής εταιρείας off shore στη Κύπρο. Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ αρνήθηκε κάθε εμπλοκή του ισχυρίζοντας ότι η εταιρία δεν του ανήκει και ότι απλώς υπήρχε μια συμφωνία εκπροσώπησης.

"Είναι εσφαλμένος ο όρος της κυπριακής off shore. Δεν το ξέρουν αυτό οι ηλεκτρονικοί δημοσιογράφοι που χειρίστηκαν το θέμα; Δεν με ενδιέφερε εξ αρχής να απαντήσω στις ερωτήσεις στη Βουλή, γιατί πολύ απλά δεν είχα καμία σχέση. Όλα αυτά είναι συκοφαντίες που προσπαθούν να πλήξουν εμένα, τους ΑΝΕΛ και την απερχόμενη Κυβέρνηση. Δεν μιλάμε για κυπριακή off shore, αλλά κυπριακή - ευρωπαϊκή εταιρεία. Κανείς δεν θα μπορούσε να έχει, γιατί δεν υπάρχει αυτός ο όρος".

Θέλοντας να αποβάλλει κάθε υποψία ανάμιξής του, ο Παύλος Χαϊκάλης τόνισε: "Η Κύπρος είναι στην ΕΕ, άρα μιλάμε για inshore εταιρία και όχι offshore. Αν είχα εταιρία στη Γερμανία θα έλεγαν τίποτα; Το 2008 σκέφτηκα έναν τρόπο να αξιοποιήσω το καλλιτεχνικό μου κεφάλαιο στην αγορά της Κύπρου και υπήρξε συμφωνία εκπροσώπησης με αυτή την εταιρία, που λειτουργούσε σαν ατζέντης".

Επιπλέον, ο κ. Χαϊκάλης θέλοντας να υπερασπιστεί τον εαυτό του, υπογράμμισε πως οι απολαβές που είχε έχουν φορολογηθεί, αλλά και ότι στα στοιχεία έχουν ελεγχθεί δεν βρέθηκε παρατυπία. Όσον αφορά στο πόθεν έσχες του 2011 όπου δεν υπάρχει η εταιρία, υποστήριξε ότι δεν την δήλωσε γιατί δεν είχε κανένα εισόδημα.