Του Γιώργου Σιαδήμα

Στις 19.30 το βράδυ έχει προγραμματιστεί η μεγάλη εκδήλωση της ΝΔ στη Ρηγίλλης, την ιστορική έδρα του κόμματος που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης μάλιστα θα απευθύνει χαιρετισμό ενώ οι διοργανωτές έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση από άλλες εποχές.

Σημαίες, πλακάτ, κόρνες και η επιστροφή του πυρσού θα αναβιώσουν το βράδυ εξω από τη Ρηγίλλης 18, σε μια συνάντηση που θα ενώσει το χθες και το σήμερα της παράταξης.

Μάλιστα το παρών αναμένεται να δώσει και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με πολλούς μάλιστα να επιμένουν πως μπορεί να ανέβει και στην εξέδρα. Όπως και να ‘χει μόνο η παρουσία του μακροβιότερου προέδρου της ΝΔ στη Ρηγίλλης, από εκεί που έδωσε το έναυσμα για δυο συνεχόμενες νίκες σε εκλογικές αναμετρήσεις ξυπνάει μνήμες και ανεβάζει τη συσπείρωση.

Πάντως ένας άλλος Καραμανλής, ο βουλευτής Σερρών, Κώστας Καραμανλής από χθες απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους νεοδημοκράτες να βρεθούν σήμερα στο " σπίτι " τους, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, ανεβάζοντας μάλιστα στον προσωπικό του λογαριασμό και μια φωτογραφία από τα εγκαίνια των γραφείων του κόμματος το 1975 από τον " Εθνάρχη ".

Όσον αφορά τα οργανωτικά, την ώρα που ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης μιλούσε στην

Πάτρα σε μια κατάμεστη αίθουσα, στη Συγγρού είχαν συγκεντρωθεί όλοι οι πρώην και νυν πρόεδροι ΝΌΔΕ της Αττικής αλλά και τα μέλη όλων των τοπικών εν όψει των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου. Τον συντονισμό είχε αναλάβει ο Νικήτας Κακλαμάνης ως υπεύθυνος για όλο το λεκανοπέδιο.