Νέα επίθεση στη "Λαϊκή Ενότητα" εξαπέλυσε ο γ.γ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας . Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ υποστήριξε ότι η πρόταση  Λαφαζάνη εκφράζει τμήματα του κεφαλαίου, με δεδομένο ότι υπάρχουν τμήματα του κεφαλαίου στην Ελλάδα που ενδιαφέρονται για επιστροφή στη δραχμή.

"Η μέρα με την...νύχτα"

 Μιλώντας για τις ουσιαστικές διαφορές του ΚΚΕ με την Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη είπε ότι είναι «η μέρα με τη νύχτα». Όπως σημείωσε, πρώτον «εδώ και 25 χρόνια, από τότε που έφυγαν από το ΚΚΕ, αφού πρώτα προσπάθησαν να το διαλύσουν, έδωσαν χέρι βοηθείας στην ΕΕ, στην ΟΝΕ και συκοφαντούσαν συνεχώς τον σοσιαλισμό» και δεύτερον οι ίδιοι έδωσαν χέρι βοηθείας στον ΣΥΡΙΖΑ, συμβάλλοντας στον παροπλισμό του εργατικού-λαϊκού κινήματος, δεχόμενοι και διαδίδοντας αυταπάτες, ενώ ταυτόχρονα σε όλη τη διάρκεια της επτάμηνης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στήριζαν την κυβέρνηση.

 «Ούτε την πρόταση του ΚΚΕ για κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, ούτε καν τις τροπολογίες του ΚΚΕ για κάποιες ανάσες ανακούφισης δέχθηκαν και αυτοί και η κ. Κωνσταντοπούλου» είπε ο κ. Κουτσούμπας, τονίζοντας ότι δεν ψήφισαν μεν το τρίτο μνημόνιο, αλλά συνέχισαν να στηρίζουν την κυβέρνηση. Ως τρίτο στοιχείο σχετικά με τη Λαϊκή Ενότητας επεσήμανε είπε ότι το κόμμα του κ. Λαφαζάνη έχει την πολιτική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι ο στόχος του ΚΚΕ είναι η μεγαλύτερη δυνατή ενίσχυσή του, ενώ ερωτηθείς εάν στόχος του κόμματος είναι η ανάδειξή του σε τρίτη δύναμη, επανέλαβε ότι το ΚΚΕ δεν θέτει αριθμητικούς στόχους, προσθέτοντας ταυτόχρονα «γιατί όχι; η δυνατότητα υπάρχει».