Κάλεσμα στους απογοητευμένους και αναποφάσιστους ψηφοφόρους, έκανε από τη Λάρισα ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης. "Το ζητούμενο είναι να μας ακούσουν. Να ακούσουν όλες τις πολιτικές δυνάμεις, να μας κρίνουν και να μας συγκρίνουν αυτά που τους έλεγε ο Τσίπρας το Γενάρη πριν από τις εκλογές. Ποιο κόμμα δείχνει αξιοπιστία, ποιο κόμμα μπορούν να εμπιστευτούν", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης.

"Πάνω από όλα η Ελλάδα", είπε στους συγκεντρωμένους στην πλατεία Ταχυδρομείου και ζήτησε από τους πολίτες να δώσουν δύναμη στη Νέα Δημοκρατία, για να σχηματιστεί σταθερή κυβέρνηση με προοπτική τετραετίας.  

"Τους θέλουμε όλους, γιατί η ΝΔ υπηρετεί την ενότητα και την ομοψυχία των Ελλήνων. Είμαστε δύναμη κεντροδεξιά, ευρωπαϊκή, κοινωνική, πραγματικά προοδευτική. Το αποδεικνύουν η ιστορία, οι επιλογές μας, οι σημερινές θέσεις μας", δήλωσε.

Επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι "σε καθε πόλη θα σας λέω καθε ψέμα που είπε και σας υφαρπάξε την ψήφο, υποσχόταν εδώ απο τη Θεσσαλία την ίδρυση τράπεζα ειδικού σκοπού για αγροτική παραγωγή, ΕΝΦΙΑ, αφορολόγητο κλπ. Επτά μήνες μετα τα βλέπουμε τα αποτελέσματα, μέχρι και μείωση συντάξεων. Καμία από τις υποσχέσεις του δεν τήρησε. Γενάρη μας έλεγε δεν χρειάζεται χρήματα, θα συνεννοηθεί με τους έξω, θα παίζει νταούλια και θα χορεύουν πεντοζάλη οι αγορές. Επτά μήνες μετά έγινε ακριβώς το αντίθετο, χρέωσαν τους Έλληνες 90 δισ.".

Και σημείωσε ότι "σε 7 μήνες, από την ανεπάρκεια των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα χάσουμε 2,5 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, όσο είναι ο ΕΝΦΙΑ για έναν χρόνο» προσθέτοντας ότι «τα βάρη που αφήνει η κυβερνηση Τσίπρα και Καμμένου ειναι πάρα πολλά, έστω και τώρα πρέπει να συμφωνήσουμε στα αυτονόητα, ο τόπος δεν κυβερνιέται με ψέματα με κούφια λόγια και κάλπικες υποσχέσεις, ο λαϊκισμός ειναι το σαράκι του δημοσίου βίου".

Ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε για μία ακόμη φορά το μήνυμα πως η ΝΔ δεν πρόκειται να δεχθεί τα μέτρα που πλήττουν τους αγρότες.

Νωρίτερα από το Βόλο, εξερχόμενος του ξενοδοχείου στο οποίο συναντήθηκε με τοπικούς φορείς της Μαγνησίας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης τόνισε ότι "πρέπει να συμφωνήσουμε φορείς, πολιτικές δυνάμεις και όλοι, για να μπορέσουμε να δούμε το μέλλον μας με ελπίδα και αισιοδοξία"