Νέα εστία έντασης μεταξύ των συμβασιούχων υπαλλήλων του Καναλιού της Βουλής και της διορισμένης από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου συντονίστριας Κατερίνα Κατωτάκη προέκυψε σήμερα το μεσημέρι όταν αρκετοί από τους συμβασιούχους οι οποίοι τόσο καιρό εργάζονται με ληγμένες συμβάσεις και χωρίς να αμείβονται διαπίστωσαν ότι από τις πόρτες των γραφείων στο κτήριο της Λ.Αμαλίας τους είχαν αφαιρεθεί οι πινακίδες με τα ονόματά τους.

Τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν. Οι συμβασιούχοι αναζήτησαν τη συντονίστρια του Καναλιού Κ.Κατωτάκη για εξηγήσεις, η ίδια όμως τους απάντησε πως «για μένα δεν υπάρχετε ως εργαζόμενοι στο Κανάλι» ενώ σύμφωνα με τους συμβασιούχους τους είπε πως έχει λάβει προφορική εντολή από τον γενικό γραμματέα  της Βουλής να τους απαγορεύσει την είσοδο. Οι συμβασιούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα υποστηρίζοντας πως τόσο καιρό που η κα Κωνσταντοπούλου τους είχε ανάγκη για να καλύπτουν τις δραστηριότητες και τις συνεντεύξεις της υπήρχε εντολή να εργάζονται κανονικά και τώρα που ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Βουλής των Εφήβων πετάει δημοσιογράφους, παραγωγούς, σκηνοθέτες και τεχνικούς στον δρόμο.

Η κατάσταση πήγε να ξεφύγει με την πλευρά της κ. Κατωτάκη να «φωτογραφίζει» απόπειρα εισβολής και την πλευρά των συμβασιούχων παρεμπόδιση πρόσβασης στο χώρο εργασίας τους με αποτέλεσμα η κ. Κατωτάκη να καλέσει τον φρούραρχο της Βουλής από το κεντρικό κτήριο για να επιβάλει την τάξη.

Αντίδραση από το Ποτάμι

Οδυνηρή έκπληξη περίμενε τους απλήρωτους συμβασιούχους του καναλιού της Βουλής.

Πέντε εργαζόμενοι, όταν πήγαν στη δουλειά τους, διαπίστωσαν ότι η είσοδος έχει απαγορευθεί γι” αυτούς. Με χαρτί που τους έδειξαν, δίχως υπογραφή κανενός, τους ειπώθηκε ότι δεν επιτρέπεται να μπουν στο κτίριο. Εντελώς συμπτωματικά πρόκειται για τους συμβασιούχους που είχαν πρωτοστατήσει στις καταγγελίες για όσα συμβαίνουν στο κανάλι και είχαν πρωταγωνιστήσει στις σχετικές διαμαρτυρίες. Κατά τα λοιπά η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου νοιάζεται για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Πάντως για τον εαυτό της έχει φροντίσει ήδη για το γραφείο που θα καταλάβει μετά τις εκλογές.

Τα επεισόδια περιορίστηκαν σε φραστικό επίπεδο με τον φρούραρχο πάντως να επιβεβαιώνει την κα Κατωτάκη λέγοντας ότι η εντολή που έχει από την πολιτική ηγεσία της Βουλής είναι να μην αφήσει κανέναν από τους συμβασιούχους να μπει στο κτήριο που στεγάζεται το Κανάλι της Βουλής.