Σχέδιο 100 ημερών για την επανεκκίνηση της οικονομίας παρουσίασε ο Πρόεδρος της ΝΔ, σε συνέντευξή του σε ιστοσελίδα, μια ημέρα πριν από την κεντρική ομιλία του στη ΔΕΘ.

Ειδικότερα, ο κ. Μεϊμαράκης, μιλώντας στο euro2day.gr τονίζει την ανάγκη επενδύσεων στους τομείς που η χώρα έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα και δεσμεύεται να διορθώσει «λάθη και αδικίες» του προγράμματος με τη διαμόρφωση «ρεαλιστικών, καλά τεκμηριωμένων προτάσεων» που θα συζητηθούν με τους θεσμούς. «Δεν υποσχόμαστε πράγματα που δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε», λέει και επισημαίνει ότι «η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και εμπέδωση κλίματος ασφάλειας και εμπιστοσύνης». Κάτι που -όπως διαμηνύει- μόνο με τη ΝΔ πρώτο κόμμα μπορεί να συμβεί.

Παρουσίαση προγράμματος στη ΔΕΘ

Του Γιώργου Σιαδήμα

Στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται για το επόμενο τριήμερο ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης στο πλαίσιο της ΔΕΘ, εκεί που θα παρουσιάσει και το νέο πρόγραμμα της ΝΔ.

Η λέξη κλειδί εκτός των άλλων, κατά την παρουσία του Ευάγγελου Μεϊμαράκη το Σάββατο το βράδυ στη ΔΕΘ θα είναι η "σύγκριση".

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα προσπαθήσει να αναδείξει σε τι κατάσταση ήταν η χώρα πριν εφτά μήνες, τι έγινε με τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το κυριότερο το ποιος μπορεί να κυβερνήσει με τους καλύτερους όρους την επομένη των εκλογών. Με λίγα λόγια οι πολίτες να - συγκρίνουν - το χθες και το σήμερα καθώς και τις προτάσεις των δυο κομμάτων.

Όπως έχει ήδη γράψει απο χθες το parapolitika.gr το πρόγραμμα όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι θα κινείται σε τρεις άξονες. Σταθεροποίηση της οικονομίας - ανακεφαλοποίηση των Τραπεζών - αξιοποίηση ΕΣΠΑ και προσέλκυση Επενδύσεων με απώτερο στόχο την ελάφρυνση των φόρων.

Προηγουμένως όμως ο πρόεδρος της ΝΔ νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής θα συναντήσει τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη ενω αμέσως μετά θα φύγει για την Πρώτη Σερρών, τον τόπο γέννησης του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Εκεί θα τον περιμένει ο αδελφός του " Εθνάρχη ", Αχιλλέας Καραμανλής ενω θα βρίσκεται και ο επικεφαλής του γαλάζιου ψηφοδελτίου στις Σέρρες Κώστας Καραμανλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της ΝΔ πέρα απο την οικία Καραμανλή θα επισκεφθεί και την πλατεία της Πρώτης, εκεί που δεσπόζει το άγαλμα του ιδρυτή της κεντροδεξιάς παράταξης.

Συνέντευξη Μεϊμαράκη στο Reuters

"Δεν πρέπει να χάσουμε την τελευταία ευκαιρία για έξοδο από την κρίση" τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξή του στο Reuters και προτείνει εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης για μείωση φόρων και αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, σε συνέντευξη του

Παράλληλα ο κ. Μεϊμαράκης τονίζει ότι το κόμμα του θα στραφεί προς τα άλλα φιλοευρωπαϊκά κόμματα, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ απορρίψει τις προτάσεις του.

"Το πρώτο κόμμα στο οποίο θα στραφώ θα είναι το δεύτερο κόμμα. Εάν το δεύτερο κόμμα δεν θέλει να συνεργασθεί, θα στραφώ προς τα κόμματα που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και με τα οποία μπορεί κανείς τουλάχιστον να συμφωνήσει ως προς ένα σχέδιο για μία βιώσιμη κυβέρνηση, ελπίζω τετραετούς θητείας", λέει.