Στις εκλογές της επόμενης Κυριακής αναφέρεται σε ανάλυσή της η διάσημη αμερικανική εταιρία ανάλυσης πολιτικού ρίσκου Teneo Intelligence, αναδεικνύοντας σε σημαντικό παράγοντα τους αναποφάσιστους αφού όπως αναφέρει, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, το 8% - 10% των ψηφοφόρων δηλώνει αναποφάσιστο ενώ ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία βρίσκονται κοντά στις μετρήσεις. Στην ανάλυση γίνεται εκτενής αναφορά στον ΣΥΡΙΖΑ και τον  Αλέξη Τσίπρα αφού όπως αναφέρει το κόμμα του πρώην πρωθυπουργού επηρεάζεται άμεσα από την αποχή καθώς οι ψηφοφόροι «δείχνουν να μην ενδιαφέρονται, με την απογοήτευση και την απάθεια να κυριαρχούν».

ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με την Teneo ο Αλέξης Τσίπρας έχει χάσει τη λάμψη του και πλέον δεν εμπνέει τους ψηφοφόρους καθώς απέτυχε σε σημαντικούς τομείς όπως η καταπολέμηση της διαφθοράς. Ένα ακόμα αρνητικό στοιχείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν ανέδειξε νέα πρόσωπα αυτούς τους μήνες με αποτέλεσμα στις λίστες να βρίσκονται οι ίδιοι. «Δεν είναι ξεκάθαρο αν είναι αποφασισμένος να κερδίσει τις εκλογές» αναφέρει χαρακτηριστικά.

ΝΔ

Στην έκθεση της εταιρείας αναλύσεων υπάρχει αναφορά και στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ο οποίος χαρακτηρίζεται ως «ανθρώπινος», που χρησιμοποιεί αργκό στις ομιλίες του.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Το σενάριο της μετεκλογικής συνεργασίας θεωρείται το πιθανότερο με συμμάχους για τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι αφού τα δύο πρώτα κόμματα δεν δείχνουν διατεθειμένα να συνεργαστούν. «Ενώ ο Τσίπρας έχει απορρίψει οποιαδήποτε συμφωνία με την ΝΔ ως αφύσικη, ο Μειμαράκης μοιάζει να είναι περισσότερο ανοιχτός στην ιδέα, αλλά με την προϋπόθεση ότι ο κ. Τσίπρας δε θα είναι και πάλι πρωθυπουργός. Πέραν αυτού, μία κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού μπορεί να δώσει στη νεοφασιστική Χρυσή Αυγή τον τίτλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάτι που αμφότεροι ΣΥΡΙΖΑ, και ΝΔ θέλουν να αποφύγουν» αναφέρει χαρακτηριστικά Teneo Intelligence.