Στην αίθουσα των δημοσιογράφων κατέβηκε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και συνομίλησε επί μακρόν μαζί τους κάτι φυσικά που δεν συνηθίζεται για αρχηγό κόμματος που χάνει εκλογές. Για την ακρίβεια δεν εχει συμβεί ποτέ έως τώρα και από κανέναν.

Ο πρόεδρος της ΝΔ στη χαλαρή κουβέντα ανέφερε πως "η παράταξη θα προχωρήσει συμπαγής" και "θα συγκληθούν τα όργανα προκειμένου να συζητηθούν αναλυτικά τα αποτελέσματα των εκλογών". Εξέφρασε και πάλι την απορία για τη σκοπιμότητα προσφυγής στις κάλπες "από τη στιγμή που τίποτα δεν άλλαξε όπως αποδείχτηκε" ενώ για τους εφαρμοστικούς νόμους του 3ου Μνημονίου ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να τους ψηφίσει.

"Αν κάποιο νομοσχέδιο είναι καλό θα το δούμε αλλά έχω τονίσει από τις 14 Αυγούστου ότι δεν στηρίζω τις "ουρές" που έχει συμφωνήσει ο Τσίπρας". Σχετικά με το ενδεχόμενο εκ νέου προσφυγής στις κάλπες ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε : "Ο Τσίπρας έχει DNA εκλογών και αν έχουμε ξανά εκλογές εδώ θα είμαστε". Τέλος είπε ότι επικοινώνησε με τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά ενώ νωρίτερα πήγε στο γραφείο του η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία σε δηλώσεις της κατέστησε σαφές ότι δεν τίθεται ζήτημα αλλαγής ηγεσίας.