Ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στον ραδιοσταθμό "στο Κόκκινο", αποκάλυψε πως αμέσως μετά τις προγραμματικές δηλώσεις θα έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών.

Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας ο συμβολισμός είναι προφανής στην κυβερνητική βούληση, αμέσως μετά τις εκλογές και σε μια συγκυρία που έχει να διαχειριστεί τα δύσκολα και αντιδημοφιλή θέματα του τρίτου μνημονίου.

Παράλληλα ο κ. Παππάς, έδωσε απαντήσεις, στις αιτιάσεις της Ν.Δ. καθώς επίσης και στις δηλώσεις στελεχών της, ξεκαθαρίζοντας πως στο νομοσχέδιο υπάρχει πρόνοια για θέσεις εργασίας με πλήρη απασχόλησης.

«Προκρίνεται από την αξιωματική αντιπολίτευση το επιχείρημα της απασχόλησης των δημοσιογράφων. Υπάρχει πρόνοια για  διασφάλιση της πλήρους απασχόλησης, ας μη χρησιμοποιήσει η ΝΔ αυτό το επιχείρημα. Εμείς αυτή την κίνηση την κάνουμε για να υπάρξει μία κανονικότητα, για να έχουμε σχήματα επιχειρηματικά βιώσιμα και διαφανή»,ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας ενώ επεσήμανε ότι πρέπει « να βεβαιωθούμε πως οι όροι δανειοδότησης των ΜΜΕ θα είναι ίδιοι με αυτούς των άλλων επιχειρήσεων, δεν είναι δυνατόν να έχουν προνομιακή μεταχείριση».

Τέλος απαντώντας σε ερώτηση για την διαφημιστική αγορά στα ΜΜΕ, είπε πως πρέπει να γίνει εξαντλητική κουβέντα για εξορθολογισμό της αγοράς και να συζητήσουμε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, αλλά τίποτα δεν θα γίνει βιαίως και χωρίς διάλογο.