Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης από το βήμα της Βουλής, στην πρώτη του ομιλία ως αρχηγός κόμματος εντός Κοινοβουλίου, επιτέθηκε τόσο στην κυβέρνηση όσο και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι είπε ψέμματα στον ελληνικό λαό.

Παράλληλα υποστήριξε ότι το κόμμα του θα ξεσκεπάσει τη "σαπίλα", ενώ αποκάλυψε ότι σκοπεύει να θέσει σοβαρά το ζήτημα, των αργόμισθων της Βουλής και των πολλών συμβούλων που υπάρχουν στους δήμους και στο Δημόσιο.

Ακόμη ο κ. Λεβέντης, εξέφρασε την ελπίδα του ότι σε αυτή τη μάχη, θα έχει στο πλευρό του τους «τίμιους βουλευτές».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 145 βουλευτές ο καθένας από τους οποίους έχουν από πέντε συμβούλους ο καθένας, δηλαδή περίπου 750 άτομα. 

Όπως αποκάλυψε «ένας χωροφύλακας που είναι του ΣΥΡΙΖΑ μου είπε, "πάρε και εσύ αυτούς που δικαιούσαι γιατί όλες αυτές είναι οικογένειες που ψηφίζουν". Δεν ξέρω ποιος είναι, δεν του πήρα το όνομα».

Μάλιστα δε δίστασε να πει ότι έπειτα από  30 χρόνια προσπαθειών, το όνειρό του να μπει στη Βουλή προσγειώθηκε απότομα.

«Ανέμενα αλλιώς το Κοινοβούλιο. Το ανέμενα γεμάτο και το βρίσκω άδειο», είπε ο Βασίλης Λεβέντης και συνέχισε:

«Και βέβαια ανέμενα και αλλιώς τη Βουλή, για να είμαι ειλικρινής, γιατί 30 χρόνια έδωσα αγώνες για να μπω στη Βουλή και είχα όνειρα για αυτή τη Βουλή».

Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, τον κατηγόρησε ότι "τόσα χρόνια έλεγε ψέματα ότι έχει άλλες λύσεις και ότι όσοι τάσσονταν υπέρ του μνημονίου είναι προδότες, καθώς και ότι θα ένωνε τον ευρωπαϊκό νότο κατά του βορρά".

«Περίμενα να δω κι εγώ τι θα κάνει όταν έγινε πρωθυπουργός. Αφού έφαγε πέντε με έξι μίνες απειλώντας πως διαπραγματεύεται σκληρά, ήρθε ένα βράδυ και τα υπέγραψε όλα», είπε ακόμη, καλώντας τον κ. Τσίπρα  να ζητήσει συγγνώμη από τους Έλληνες, λέγοντας πως, «ένα κομμάτι του λαού πίστευε ότι ο κ. Τσίπρας είχε πραγματικά μια άλλη λύση».

Σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη, "ο κ. Τσίπρας έπρεπε να βγει και αν πει στους πολίτες πως είχε αυταπάτες τόσα χρόνια. Δεν είναι κακό να ομολογείς ότι έσφαλες, Θα ήταν μεγάλη γενναιότητα αν το έκανε».