Χωρίς να έχουν περάσει 24 ώρες από τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, ο Απόστολος Τζιτζικώστας εξαπέλυσε επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για τις πολιτικές που ακολουθεί, οι οποίες "δεν είχαν ποτέ στόχο την προστασία των αδυνάμων, των χαμηλοσυνταξιούχων και των ανέργων"

Ο υποψήφιος για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από την Κοζάνη όπου περιοδεύει, τονίζοντας πως το "μάρμαρο" καλούνται να πληρώσουν αποκλειστικά και μόνο οι πολίτες. "Ισοδύναμα δεν θα βρει ο κ.Τσίπρας, γιατί η ιδεολογία του ενοχοποιεί τις επενδύσεις, την ιδιοκτησία, την ατομική πρωτοβουλία", υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Στη συνέχεια ο κ. Τζιτζικώστας στάθηκε στο πλάνο της Νέας Δημοκρατίας για την ευρυθμη λειτουργία της κοινωνίας, που θα υπερνικά τους κομματικούς συσχετισμούς: "Ξέρω να διεκδικώ μεγάλες, συλλογικές νίκες που αγκαλιάζουν την κοινωνία, πάνω από κομματικούς συσχετισμούς. Ζητώ την στήριξή σας για να φτιάξουμε μαζί την εναλλακτική. Από παντού στην Ελλάδα. Με τη δική σας δύναμη, τη δική σας φωνή. Είναι χρέος μας να τολμήσουμε. Με τη γενιά μου, με τα ικανά στελέχη και τους πολίτες. Με πλάτες μόνο όλους εσάς, μεγαλώνουμε τη ΝΔ".