Δριμύ «κατηγορώ» κατά του ΣΥΡΙΖΑ καταρρίπτοντας το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς εξαπέλυσε ο Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες. Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επικέντρωσε την ομιλία του στην υπερσυγκέντρωση εξουσιών στο πρόσωπο του Υπουργού Επικρατείας την οποία συνδύασε με την καρατόμηση της γενικής γραμματέως Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου λέγοντας ότι αυτά τα δύο σε συνδυασμό με όσα περίεργα γίνονται στην Δικαιοσύνη παραπέμπουν σε αρχή ολοκληρωτικού καθεστώτος.

«Αν ο στόχος σας ήταν να χτυπήσετε τη διαπλοκή δεν θα κάνατε αυτό που κάνετε τώρα. Ότι δηλαδή ο Υπουργός αποφασίζει για τον αριθμό αδειών. Από εκεί εξαρτάται και το τίμημα. Στην πραγματικότητα ο Υπουργός έχει στα χέρια του και το τίμημα. Αυτό είναι χειρότερο από διαπλοκή. Είναι ολοκληρωτισμός. Πείτε ότι επειδή τα κανάλια σας πολέμησαν, θέλετε να τα ελέγξετε και να τα εκβιάσετε. Είναι η απόλυτη προσπάθειά σας να ελέγξετε τη ροή της πληροφόρησης. Η αρχή του ολοκληρωτισμού» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης συνέδεσε το ανωτέρω ζήτημα με την καρατόμηση της κ. Σαββαΐδου λέγοντας πως αν η Σαββαΐδου λεγόταν Φλαμπουράρης δεν θα την άγγιζε κανείς: «Καρατομήσατε τη Σαββαΐδου επειδή λέτε ότι διώκεται για παράβαση καθήκοντος. Το πιο απλό πράγμα είναι να διωχθεί ένας δημόσιος υπάλληλος για παράβαση καθήκοντος. Αν δεν λεγόταν Σαββαΐδου και λεγόταν Φλαμπουράρης θα είχατε την ίδια ευαισθησία για την παράβαση καθήκοντος; Ένα κόμμα που καταπίνει τον Φλαμπουράρη και κάνει ότι δεν ακούει τον Σταθάκη δεν μπορεί να καρατομεί τη Σαββαΐδου» είπε ο κ. Γεωργιάδης αποδίδοντας την καρατόμηση της γενικής γραμματέως εσόδων στο ότι η κυβέρνηση δεν είχε έλεγχο στις εφορίες. «Αν συνδέσετε το πρώτο με το δεύτερο και αν αληθεύουν όλα αυτά που ακούμε για τη δικαιοσύνη γιατί κι εκεί αρχίζουν περίεργες διαδρομές αρχίζει να συνθέτεται ένα αποκρουστικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλει να ελέγχει ο ΣΥΡΙΖΑ όποιον του αντιτίθεται. Αν αυτό ισχύει η περίοδος ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η πιο μαύρη περίοδος για τη δημοκρατία. Αν νομίζετε ότι η Νέα Δημοκρατία θα σας αφήσει να εγκαθιδρύσετε τον ολοκληρωτισμό στη χώρα πλανάσθε πλάνην οικτράν» πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

Λίγη ώρα νωρίτερα ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε εξαπολύσει προσωπική επίθεση κατά του κ. Τσίπρα με χαρακτηρισμούς όπως «πολιτικός απατεώνας» για το ζήτημα του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση αλλά και για το πόρισμα των σοφών για το συνταξιοδοτικό.