Την ανάγκη «να έρθουμε σε συμφωνία με την Τουρκία για να αποτραπούν οι ροές των διακινητών», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του από τη Λέσβο, την οποία επισκέπτεται σήμερα μαζί με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

«Οι άνθρωποι αυτοί εγκληματούν. Προσπαθούμε να φτιάξουμε τις καλύτερες δομές, αλλά θα πρέπει να φτιάξουμε το πρόβλημα μόνο αν συμφωνήσουμε με την Τουρκία», ανέφερε, συμπληρώνοντας πως αυτές οι δομές να είναι στα απέναντι παράλια ώστε να μην διακινδυνεύει κανείς να χάνει τη ζωή του στο Αιγαίο.

Αναφερόμενος στις φωνές και εντός του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούν να πέσει ο φράχτης στον Έβρο, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «η ιδέα του να πέσει ο φράχτης φαίνεται καλή για κάποιους που δεν έχουν γνώση του γεγονότος ότι μέχρι να φτάσουν στον Έβρο, υπάρχουν νάρκες».

«Το ζήτημα για μας είναι να μη χάνουν τη ζωή τους πρόσφυγες. Είναι ωραίες οι ιδές που στηρίζονται σε έλλειψη γνώσης, αλλά αυτή την ώρα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα», υπογράμμισε.

«Το όραμά μας είναι μια Ευρώπη χωρίς φράχτες, τείχη και σύνορα. Ωστόσο, η Ευρώπη έχει σύνορα με τα άλλα κράτη, εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τόνισε ο πρωθυπουργός.