Αίσθηση προκαλούν όσα είπε σήμερα ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης στη Βουλή καθώς στην προσπάθεια να επισημάνει την ανάγκη να μετεγκατασταθεί το Υπουργείο Οικονομικών στο κτήριο της οδού Θηβών στου Ρέντη αποκάλυψε ότι το Υπουργείο Οικονομικών πληρώνει ενοίκιο 220.000 ευρώ το μήνα και συνολικά 2,64 εκατομμύρια ευρώ ετησίως για άδειο κτήριο.

«Υπάρχουν κάποιοι που δεν θέλουν να πάνε στο Ρέντη γιατί δεν τους αρέσει. Σας λέω λοιπόν ότι το πρώτο γραφείο που θα πάει εκεί είναι το γραφείο του Υπουργού. Είναι τιμή για το Υπουργείο να είναι στου Ρέντη. Θα εξοικονομήσουμε 2,64 εκατομμύρια το χρόνο. Είναι ένα άδειο κτήριο και το φυλάνε και αστυνομικοί 24 ώρες τη μέρα. Θα μεταφέρουμε κι άλλες υπηρεσίες που πληρώνουμε τεράστια ποσά για ενοίκια. Θα σταματήσουμε την τακτική της εξυπηρέτησης μικροσυμφερόντων με τα ενοίκια την ώρα που μαραζώνουν δημόσια κτήρια» είπε ο κ. Αλεξιάδης.

Αναφερόμενος στους νέους φόρους που προβλέπονται στον προϋπολογισμό ο κ. Αλεξιάδης επανέλαβε ότι την επόμενη χρονιά θα ψηφιστούν η αύξηση συντελεστών φόρου εισοδήματος, αύξηση συντελεστών στα ενοίκια, και οι αλλαγές στον κώδικα φορολογίας εισοδήματος. «Αυτά θα νομοθετηθούν και θα είναι ύψους 447 εκατομμυρίων ευρώ» είπε.

Αναφορικά με τους αγρότες είπε ότι στο συγκεκριμένο ζήτημα υπάρχει άδικη κατανομή φόρων και θα υπάρξουν παρεμβάσεις σε περιπτώσεις αγροτών με μεγάλα εισοδήματα θα κάνουμε παρεμβάσεις. «Θα δώσομε κίνητρα στους αγρότες και θα μοιράσουμε δίκαια το φορολογικό βάρος. Το ποσό που προβλέπεται δεν θα το πληρώσουν όλοι το ίδιο» κατέληξε.