Τα πολιτικά αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής θέλουν να αναδείξουν στη Συγγρού μεταφράζοντας την πρωτοβουλία για συναίνεση του Πρωθυπουργού ως αναζήτηση συνένοχων στις πολιτικές του αριστερού Μνημονίου.  

Σε δήλωσή του ο μεταβατικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης υπογραμμίζει ότι «ο κ. Τσίπρας με την κίνησή του αυτή, παρά τη νωπή λαϊκή εντολή που έχει, δηλώνει την αδυναμία του να κυβερνήσει και να υλοποιήσει τις ψεύτικες υποσχέσεις, που έδωσε προ διμήνου στον ελληνικό λαό».

Ακόμη υπογραμμίζει ότι «η Νέα Δημοκρατία, ως σοβαρό και υπεύθυνο κόμμα, θα ανταποκριθεί στο θεσμικό της ρόλο και εγώ ως Πρόεδρός της, θα παραβρεθώ στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών». Ξεκαθαρίζει παράλληλα ότι «η συμμετοχή μου όμως, δεν θα πρέπει να εκληφθεί ως στήριξη στα τερτίπια και τους τακτικισμούς του κ. Τσίπρα».

Σκληρή γραμμή από τους «σκληρούς» της ΝΔ

Άδωνις: Πολιτικάντικο τέχνασμα η πρόσκληση του Τσίπρα για διάλογο. 

"Ο κ. Πλακιωτάκης πριν πάει στο Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών πρέπει να συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα για να καθοριστεί η στάση που θα τηρήσει ο πρόεδρος του κόμματος" τόνισε μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ και τον Νίκο Ευαγγελάτο ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης. Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε πολιτικάντικο τέχνασμα την πρόσκληση από τον Πρωθυπουργό λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός καλεί τα κόμματα σε διάλογο για το ασφαλιστικό χωρίς να έχει καταθέσει την πρότασή του.

Σύγκληση της ΚΟ της ΝΔ ζητά ο Βορίδης πριν την παρουσία Πλακιωτάκη στο Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

Δεν έχει νόημα η παρουσία της ΝΔ στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών χωρίς συγκεκριμένη αλλά γενικόλογη ατζέντα. Η κυβέρνηση πρέπει να καταθέσει τις προτάσεις της επί των θεμάτων που θα θέσει στο τραπέζι"  δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και τον Σεραφείμ Κοτρώτσο. Ζήτησε επίσης σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος πριν την παρουσία Πλακιωτάκη στο Συμβούλιο.

"Συναίνεση με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να υπάρξει. Να παραδεχθούν το λάθος τους, να ζητήσουν συγγνώμη , να παραιτηθούν ως έμπρακτη μετάνοια και για να μην πάμε σε εκλογές να επιστρέψουμε σε κυβέρνηση  ΝΔ με πρωθυπουργό Σαμαρά" τόνισε. 

Ο κ Βορίδης υποστήριξε ότι η συζήτηση για το ασφαλιστικό θα μπορούσε να γίνει στην Βουλή ή μέσω στελεχών των κομμάτων αφού βέβαια ενημερωθούμε για τις προτάσεις Κατρούγκαλου.

"Το ασφαλιστικό δεν λύνεται με γενικόλογες συζητήσεις" υπογράμμισε και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για προσχηματικό διάλογο και επικοινωνιακά παιχνίδια.

Κικίλιας: «Να παραδώσει ο Τσίπρας την εξουσία αν πιστεύει ότι είναι ανίκανος»

Από το 2009 και μετά η ΝΔ έμεινε πίσω καθώς αρνήθηκε να αλλάξει, είπε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ, με τον Γιάννη Κουρτάκη και τον Παναγιώτη Τζένο, ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, σχολιάζοντας τα εσωκομματικά στο κόμμα.

Τόνισε πως το κόμμα δεν έχει ολοκληρωμένο πλάνο  ενώ σε ερώτηση αν υπάρχουν ευθύνες απάντησε πως το πιο εύκολο είναι να ρίχνει κανείς λάδι στη φωτιά και να δείχνει με το δάκτυλο. Τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής συνεδρίου ώστε να γίνει συζήτηση και να ειπωθούν τα πράγματα με το όνομα τους. Ερωτηθείς εάν θα πρέπει να διαλυθεί το κόμμα και να δημιουργηθεί κάτι καινούριο απάντησε πως η νέα πρόταση θα πρέπει να έχει πολιτικό αντικείμενο και απήχηση στην κοινωνία.

Σημείωσε πως όποιος προσπάθησε να φύγει έξω από τα όρια της δεξιάς παράταξης και να λειτουργήσει με προσωπικά κίνητρα είχε τα αποτελέσματα που όλοι ξέρουμε. Σε ό,τι αφορά την σύγκλιση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών είπε ότι ο κ. Πλακιωτάκης πρέπει να παραστεί να ακούσει τι θα πει ο πρωθυπουργός. Τόνισε επίσης πως η λαϊκή εντολή είναι νωπή και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να παραδώσει την εξουσία αν θεωρεί πως είναι ανίκανος.