«Εκπλήρωσαν τον σκοπό τους και γι’ αυτό κατέβηκαν τα tweets του Αλέξη Τσίπρα» εξηγεί κατά την άποψή του ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει πώς και γιατί εξαφανίστηκαν από τον προσωπικό λογαριασμό οι αναρτήσεις του που χαρακτηρίστηκαν ως… γκάφα του πρωθυπουργού.

Ειδικότερα μιλώντας στην ΕΡΤ o κ. Φλαμπουράρης είπε ότι "κατέβηκαν γιατί είχαν εκπληρώσει τον ρόλο τους, ο κόσμος έμαθε τι γίνεται στην Μεσόγειο, που εμείς την θέλουμε μια θάλασσα ειρήνης, και πόση δουλειά απαιτείται γι' αυτό".

Όλα ξεκίνησαν όταν αναφέρθηκε στα περί "αριστερής παρένθεσης", εκτιμώντας ότι τέτοιες θεωρίες πηγάζουν από ένα "πολιτικοοικονομικό και μιντιακό κατεστημένο που παραφράζει την πραγματικότητα" και εκεί ακριβώς έφερε ως παράδειγμα το ότι "προβάλλουν τα tweets του πρωθυπουργού, αντί να επισημάνουν το γεγονός ότι σωστά ο πρωθυπουργός πρόβαλλε το θέμα των τουρκικών παραβιάσεων".

Μιλώντας πάντα γι' αυτό το κατεστημένο είπε ότι θα δεχθούν πως "η αριστερά θα μείνει" και τόνισε ότι η κυβέρνηση θα "πάει την αντιπαράθεση ως το τέλος", εξηγώντας ότι ο νόμος για τα ΜΜΕ θα ψηφιστεί, όποιος θέλει να πάρει άδεια θα την πάρει επί ίσοις όροις με τους άλλους επιχειρηματίες και θα πληρώσει.

Κληθείς να σχολιάσει την αποστροφή της κυβερνητικής εκπροσώπου περί ενδεχόμενης διεύρυνσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας (αφού καταρχήν είπε ότι δεν θέλει να σχολιάσει το λεχθέν από την κ. Γεροβασίλη), πρόσθεσε ότι "αυτό θα φανεί αν ξεκινήσει μια συζήτηση με πολιτικές δυνάμεις" στις οποίες συμπεριέλαβε την 'Ενωση Κεντρώων, το ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη και Το Ποτάμι, ενώ απέκλεισε την Νέα Δημοκρατία και την ακροδεξιά, όπως είπε.


Ωστόσο, πρόσθεσε, μια συζήτηση με τις προαναφερθείσες δυνάμεις κόπηκε μετά την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.
Ο κ. Φλαμπουράρης, ταυτόχρονα, έθεσε το ρητορικό ερώτημα "από που προκύπτει ότι κινδυνεύει η κυβερνητική πλειοψηφία;" υπογραμμίζοντας ότι "αυτά τα λέει η αντιπολίτευση για να δικαιολογήσουν την στάση τους."


Στην επαναδιατύπωση της ερώτησης αργότερα, αναφορικά με το ενδεχόμενο σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης, είπε ότι "όποτε έγινε οικουμενική κυβέρνηση στην Ελλάδα δεν πέτυχε ποτέ", προσθέτοντας ότι το καλύτερο σενάριο τώρα είναι να συνεχίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και, στην πορεία, δυνάμεις που ενδιαφέρονται να αγωνιστούν για να βγει η χώρα από την κρίση να συμπαραταχθούν "είτε με ψήφο, είτε με διάλογο, είτε με συμμετοχή".


Τέλος, διευκρίνισε ότι ο ίδιος δεν μιλά για "διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας", επανέλαβε οτι μπορεί να υπάρξει συζήτηση με άλλες πολιτικές δυνάμεις για την έξοδο από την κρίση και υπογράμμισε "να μην παρερμηνευθεί αυτό". Ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι διάλογος με την ΝΔ μπορεί να διεξαχθεί μόνο επί των εθνικών θεμάτων.