Το άμεσο άνοιγμα της αγοράς των επιχειρηματικών αλλά και των στεγαστικών δανείων που δεν αφορούν την απόκτηση πρώτης κατοικίας προβλέπει η τελική συμφωνία με τους δανειστές που επιτεύχθηκε λίγο μετά τις 21:00 χθες το βράδυ
Το νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί σήμερα στη Βουλή θα προβλέπει όλες τις κρίσιμες λεπτομέρειες σχετικά με το ποια δάνεια θα μπορούν να μεταβιβαστούν εδώ και τώρα σε κερδοσκοπικά κεφάλαια τύπου distress funds, αλλά και τον τρόπο αδειοδότησης και δραστηριοποίησης αυτών των funds στη χώρα.
Με βάση τις δηλώσεις που έκαναν οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, αμέσως μετά το κλείσιμο της συμφωνίας, αυτό που ουσιαστικά εξασφάλισε η ελληνική πλευρά είναι πολιτικός χρόνος.
Και αυτό διότι η συμφωνία για τα κόκκινα δάνεια προβλέπει ότι μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου θα πρέπει να γίνει νέος γύρος διαπραγμάτευσης προκειμένου να αποσαφηνιστεί το τι ακριβώς θα γίνει με τα «ευαίσθητα» κόκκινα δάνεια, όπως είναι τα στεγαστικά της πρώτης κατοικίας, τα καταναλωτικά, αλλά και τα δάνεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ερχεται και νέο πολυνομοσχέδιο για να «χρυσώσει» το χάπι
Σε αντιστάθμισμα των παραπάνω, η κυβέρνηση αναμένεται εντός των επόμενων εικοσιτετραώρων να καταθέσει πολυνομοσχέδιο «παράλληλου προγράμματος».
Αυτό, θα περιλαμβάνει δράσεις όπως: μέτρα ενίσχυσης στα νοσοκομεία, ενισχυτική διδασκαλία, θέσεις απασχόλησης για την ανεργία κ.α.